Cum să ne protejăm smartphone-ul

Bună dragilor, Vă povesteam zilele trecute despre aplicațiile mele preferate pentru smartphone. Telefoanele moderne sunt mult mai inteligente față de predecesoarele lor, însă au nevoie de mai multă atenție și protecție. Dacă cu telefonul vechi ne mai permiteam să îl scăpăm pe jos sau să îl punem lângă chei, cu smartphone-uri clar trebuie să fim mult mai atenți. Sunt mult mai sensibile, iar odată scăpate pe jos s-ar putea să le spui adio cu totul. Astăzi mi-ar plăcea să vă povestesc despre cum am eu grijă de telefon și mici sfaturi din experiența proprie cu utilizarea unui smartphone.

Primul meu smartphone a fost un HTC de care am avut super mare grijă și tot am reușit să îi zgârii ecranul. Din prima clipă am cumpărat o husă cu clapetă laterală, de acest tip:

folii pentru smartphone de calitate

Husa a fost foarte nepractică pentru mine. Nu puteam să răspund repede, iar la poze mereu mă încurca. În plus, de câte ori aveam nevoie să îmi protejeze telefonul, se desfăcea și ecranul rămânea mereu expus. Am reușit să zgârii ecranul și așa, așa că am renunțat la husă.

În primăvara acestui an am decis să îmi schimb telefonul, având în vedere memoria internă extrem de mică la HTC, care nu îmi permitea să instalez nici un fel de aplicație. Când mi-a ajuns telefonul nou, primul lucru pe care l-am făcut a fost să fug direct la un magazin specializat și să îi cumpăr o husă potrivită și o folie protectoare din sticlă. Și mă bucur pentru decizia luată. Telefonul meu arată ca nou, deși husa e toată uzată, iar folia am reușit să o zgârii și să o ciobesc ușor la un colț.

Prietenul meu a avut un telefon nou nouț, pe care a reușit să îl scape pe jos și să treacă cu roata unui utilaj greu peste el. Telefonul avea o folie de sticlă și nu a pățit absolut nimic. Apoi, când a schimbat telefonul, nu a mai ales nici o folie, doar husă. A reușit să se joace cu câinele și să scape telefonul pe jos. Evident că ecranul s-a făcut țândări. Așa că acum folia protectoare e sfântă.

Eu am ales să folosesc o folie protectoare din sticlă, deși puțin mai scumpă, protejează telefonul extrem de bine de la orice accidente neprevăzute.

folii pentru smartphone de calitate

Am învățat 5 lucruri pentru care ar trebui să alegem o folie bună pentru device-urile noastre preferate:

 1. Nu se sparge ecranul. Smartphone-urile sunt foarte sensibile, iar odată spart ecranul ne putem lua adio de la telefon. Se poate înlocui, dar în cele mai multe cazuri apar probleme cu touchscreen.

2. Nu se zgârie ecranul. Poți pune telefonul împreună cu cheile, să îl lași pe orice suprafețe, să îl ții la ureche (nu se zgârie de la cercei) fără nici o problemă. Folia se poate înlocui oricând.

3. Este insesizabilă. Toate foliile sunt subțiri și se pliază foarte bine pe telefon. Fiecare model de smartphone are propriul model de folie, astfel că vine perfect mulat pe telefon.

4. Culorile rămân la fel de intense. O folie de calitate îți permite să păstrezi culorile intense ale telefonului, fără să afecteze acest aspect.

5. Rezistență la șocuri. O folie de calitate poate proteja telefonul de la diverse șocuri, pe care le atenuează.

Ești în căutarea unei folii pentru smartphone de calitate? În perioada 10 – 14 februarie te poți bucura de folii protectoare la preț redus de pe https://www.smartprotection.ro, datorită campaniei lor speciale de Valentine’s Day. Alege un cadou util pentru persoana iubită.

 • Nu imi plac foliile de sticla, desi stiu ca sunt mult mai ok si mai rezistente.
  Am in schimb 2 huse de pe Ebay sau Aliexpress nu imi amintesc exact, insa au fost super ieftine…la noi o astfel de husa depaseste sigur 50 de lei, iar eu am luat 2 cu vreo 25 de lei! 😀

 • Eu imi cumpar mereu de pe Ebay folii si huse pentru ca sunt de vreo 10 ori mai ieftine decat la noi 😀

 • ella fairytale

  Nu mi-am cumparat inca o folie, desi stiu ca iti salveaza telefonul.

 • Desi stiu care sunt beneficiile unei folii, nu mi-am luat decat o singur adata pentru primul Iphone pe care l-am avut. Pana la urma, dupa cateva luni se facuse si o bula pe ecarn si arata ca naiba asa ca am dat-o jos. Bineinteles ca am zgariat ecranul in secunda 2, cu cerceii. Long story short, in continuare ma incapatanez sa nu pun folie sau protectie pe telefon si boneinteles ca arata ca dupa razboi. Zgariat, TOATE colturile indoite!

  Sotul meu este foarte grijuliu cu chestiile astea. Folie de sticla, protectie etc. Only the best pt telefonul lui :))

 • Bianca

  Husa și folia de protecție sunt un must pentru orice smartphone.

 • Dee

  Husa am dar cred ca mi-ar prinde bine o folie noua, de calitate! 🙂
  Multumim pentru ponturi!

 • Chiar am nevoie de o folie noua, poate chiar de sticla.

 • Stefania Petcu

  Am si eu tot folie de sticla si o husa:)

 • Sa fie oare asa misto, rezistand la un utilaj greu??? Mai ca.mi vine sa fac proba D

  • Sincer, și noi am rămas surprinși că nu a pățit nimic. Deși nu recomand proba de bună voie 😀

 • Ghimpu Elena

  Si eu tot folie protectoare din sticla folosesc. Intradevar este insesizabila si foarte practica! Pupici 😘

 • Si eu imi protejez telefonul cu o husa…M-am invatat minte dupa ce am spart un telefon pe care nu l-am protejat.
  Le tot scap 😛

  • Când nu are folie parcă se întâmplă și mai des tot felul de accidente.