Amintiri cu un record de viteză honda civic type r
Altele

Amintiri cu un record de viteză

Deschid portiera mașinii și mă învăluie un miros de piele și căldură venit din interior în contrast cu aerul rece al dimineții de octombrie. Paul mă așteaptă deja de 2 minute cu o cafea proaspătă și mașina încălzită. Avem aceleași gusturi și plăceri nevinovate: cafea aromată cu lapte, un pliculeț de zahăr și adrenalina curgând prin vene. Un semn clar. E timpul să experimentăm noi aventuri la bordul unei mașini, un record de viteză!

Un lucru e bine știu de toată lumea; pentru momente speciale la volan este nevoie de câteva ingrediente esențiale: oameni speciali alături, o mașină bună și un circuit pe cinste. Paul Walker este deja pe locul lui special de copilot demn de un record. Șoseaua din Nurbergring e gata să ne poarte spre o experiență nouă, de neuitat. Nici mașina nu se lasă mai prejos. O Honda Civic Type R de un alb impecabil, cu roți sport și faruri tip ochi de pisică toarce frumos în fața casei.

Gata de drum?

record de viteză honda civic type r superblog 2019

Iau loc lângă Paul pe un scaun inspirat parcă din curse, dar super confortabil, în spatele unui volan special conceput pentru a oferi experiențe de neuitat. Designul interior te transpune direct în atmosfera curselor de mare viteză, oferind în același timp confort și siguranță. Noul Civic Type R este dotat cu o sumedenie de tehnologii de siguranță, precum ultima generație Honda Sensing care include sisteme de asistare a menținerii benzii de circulație, recunoașterea semnelor de circulație sau sistem de avertizare a coliziunilor frontale. Un adevărat gardian al vieții șoferului pasionat de adrenalină, călătorii lungi sau circuite sport.

Pun mâna pe schimbătorul de viteze și simt că plutesc. Un schimbător din aluminiu care indică 6 trepte de viteză? Oooo, da. Asta clar e o mașină pregătită să pleci direct cu scârțăit de roți, lăsând în urma ta doar un norișor mic de praf din cele 3 țevi de evacuare. Aspectul e uimitor, dar și foarte bine conceput. Are în față sistem de răcire a frânelor, iar în spate un eleron care asigură apăsarea aerodinamică. Motorul sport de 2 l cu 320 CP sigur toarce ca o pisicuță.

Pornim la drum!

Ajungem pe cunoscutul circuit de la Nurburgring, pregătiți să doborâm un nou record de viteză. Luăm contactul cu asfaltul și deja simțim cum crește nivelul de adrenalină. Accelerez din plin, schimb vitezele rapid și simt în sfârșit frumosul sunet al motorului, rulând rapid spre un nou record. Ating 100 km/h în 5,8 secunde, curbele nici nu ne pun piedici în experiența noastră, se iau super bine, mașina având stabilitate pe circuit. O experiență de neuitat.

De mic copil mă uitam cu tatăl meu la circuitele compionatelor de Formula 1, iar acum exact așa mă și simt. Ca un pilot rulând spre o nouă victorie, un nou trofeu, spre podium și șampania enormă de la final. Iar Paul este un copilot extraordinar, încurajându-mă și oferind indicații prețioase de la locul lui comod. Doi iubitori de adrenalină, mașini, motoare și viteză. Ce poate să iasă dintr-o astfel de combinație, dacă nu un nou record?

record de viteză honda civic type r superblog 2019

7 minute și 10 de secunde

Atât a durat experiența noastră de vis la bordul celui mai nou bolid oferit iubitorilor de viteză și adrenalină de Honda România. Minute pline de vise, de torcerea frumoasă a motorului și de împlinire. Paul ar fi încântat să trăiască această experiență. Iar eu doar sper să am ocazia să o experimentez într-o bună zi, chiar dacă avându-l pe Paul doar în amintiri, iar pe scaunul copilotului aflându-se un alt împătimit al vitezei.

Experința poate fi încercată de orice împătimit al mașinilor de curse. Totul este să îți alegi unul din modele Honda și să ceri cel puțin un test drive. Nu ai nevoie de un circuit special, îți poți crea unul sau poți experimenta. Dacă ești convins de experiența unică, am o veste minunată: găsești noul Honda Civic de vânzare. Mult succes și asfalt curat. Doboară propriile recorduri la bordul unei mașini demne de tine!

record de viteză honda civic type r superblog 2019

Articol scris pentru SuperBlog.

%d blogeri au apreciat: