Altele

Analiza anului 2020

Am pornit la drum scriind câteva rezoluții pe blog pe care le regăsiți în articolul Rezoluții pentru 2020, iar acum la final de an pot să spun doar ,,WOW”. Așa a fost anul acesta pentru mine. A fost complet diferit, s-au întâmplat lucruri complet, complet diferit. De fapt, cam pentru toți a fost un an atipic. Nu era în plan pandemia, nici toată nebunia creată, dar hai să vedem cum a fost și să facem o scurta analiza anului 2020.

Primele 3 luni au început exact conform ,,planului”. Am scris articole pe blog și cred că am reușit să fac puțin mai mult în sfera aceasta. Job, cursuri, nimic nou, nimic anormal. Dar schimbările au sosit prin martie.

work quotes citat lucru job analiza anului 2020

Job de acasă. Cursuri online

Odată instalată starea de urgență, am decis să încerc să lucrez de acasă, să evit deplasările și să fim mai puțini la birou. Eram singura care puteam să fac totul de acasă, așa că mi-am mutat jobul acasă. Surpinzător, chiar mi-a plăcut. Nu credeam vreodată că poate fi așa plăcut să lucrezi de acasă sau că eu mă pot adapta așa ușor la asta. Mi-a plăcut că eram mult mai lejeră, puteam să stau confortabil, să mănânc ceva gătit acasă, să ascult muzică cât de tare voiam. Deși asta venea la pachet cu statul mai mult în fața calculatorului, îmi era mai ok să lucrez peste program când era nevoie.

Cursurile CECCAR s-au mutat și ele în mediul online și aici am avut mari bătăi de cap. Cursurile au fost mult mai ok. Nu eram nevoită să fac de fiecare dată 200 km cu mașina, să îmi iau liber de la servici, dar tot ajungeam frântă la finalul zilei. Mi s-a părut mult mai practic și confortabil.

Problema mare este cu organizarea. De câteva ori m-am trezit cu o zi înainte că am curs sau în ziua respectivă. Și asta pentru că nu se anunța. Acum la prezentarea proiectelor am fost anunțați la ora 12, că la ora 15 începem să prezentăm proiectele. În mijlocul săptămânii, când toată lumea era la servici. Horror. Mi-a mâncat jumătate din viață și toți nervii. Mai am un an și de abea aștept să dau examenul de final și să uit de toată nebunia asta. PS: dacă vă bate gândul să faceți CECCAR, vă zic prietenește: mai bine mergeți la doctorat, tot 3 ani, dar e mai mult!

Citit, învățat și alte lucruri noi

Book Challange-ul meu a picat în Mureș anul acesta. De abea am reușit să citesc 9 cărți și chiar îmi pare rău de asta. Trebuie să mă adun, să las Netflix-ul deoparte și să recuperez. Apropo, Ștefana Peev (Suciu) are un bookclub acum în desfășurare, o idee super bună. M-am înscris în club și deja sunt la a doua carte recomandată. Mă bucur că am acceptat provocarea. De abea aștept să vă spun mai multe. Sper să facă și alte ediții în care să vă puteți înscrie.

Oh, ziceam de analize, RMN etc. Păi, nici asta nu mi-a prea ieșit. Am făcut analize, am descoperit că am deficit de vitamina D3, așa că acum am mare grijă de asta. Însă la celelalte nu am ajuns. A sosit pandemia chiar când aveam trimitere la medic ortoped și nu se mai puteau face consultații, doar situații grave. Așa că nu am ajuns nici până azi să le fac. Nici nu știu ce să fac. Clar aveam alte planuri. Voiam să văd dacă e totul ok și să merg să îmi scot o tijă pentru că o am de peste 2 ani. Dar acum s-au făcut 3 ani și nu cred că mai riscă doctorul să o scoatem. No, aia e. Piui tătă când merg cu avionul și rămân cu plus valoare 😉

Să privim și partea plină a paharului

Dar am reușit să fac și lucruri ce nu erau programate. M-am reapucat de făcut sport (nu chiar zilnic, dar lucrez la asta), am învățat câteva lucruri despre bursa de valori, un domeniu unde eram cam pierdută și simțeam nevoia să mă documentez. În ianuarie am fost la munte, o escapată tare plăcută, relaxantă și rece. Și mă bucur super mult că în sfârșit mi-am făcut curaj pentru că aveam niște emoții să merg prin zăpadă și gheață.

În concluzie, făcând analiza anului pentru mine anul 2020 nu a fost atât de tragic. Am învățat că nu mereu totul merge după plan, că lucrurile se schimbă, că vremurile se schimbă. Am învățat că trebuie să fiu mereu optimistă și pregătită de orice. Că trebuie să mă adaptez din mers pentru a nu rămâne în urmă. Doar știți celebra zicală ,,fă rai din ce ai”!

Făcând analiza anului, cum a fost 2020 despre voi? Ce ați învățat nou din toată experiența acumulată în cele 52 săptămâni?

%d blogeri au apreciat: