Black Friday
Altele

Black Friday – Yay or nay?!

Pregătiți de Black Friday? Mailul sfârăie deja de lșa atâtea mesaje primite, oferte care mai de care mai fierbinți. Oală? Televizor? Fond de ten? Nu? Nimic? Haaai, ia ceva că e Vinerea Neagră (pentru buzunar).

Black Friday – yay or nay?

Black Friday oficial ar trebui să fie vineri, 11 noiembrie. Adevărul e că unii am și uitat de când a început în practică. Luna noiembrie e un fel de maraton de care face oferte mai repede, nu neapărat mai atractive. De furat startul și atras cât mai mulți clienți. Adevăratul farmec al acestui concept mi se pare că s-a pierdut pe drum.

Cumpără inteligent

Black Friday nu m-a atras prea mult niciodată. Nu înseamnă că nu mă uit peste ofertele bombă anunțate. Uneori găsești chiar oferte bune. Dar trebuie să fi super rapid în luarea deciziei de a cumpăra. Sau poți adăuga produsele dorite în favorite și să aștepți alerte că a scăzut prețui lor. Hai să vă spun căteva trucuri pe care eu le folosesc la cumpărături online:

  • favorite – primul este exact cel de care tocmai ți-am spus. Unele magazine oferă posibilitatea de a pune produse la favorite și te anunță ei prin mesaj automat când prețul scade. Așa nu trebuie să fii cu ochii în 10 părți. Când e momentul, vei afla imediat.
  • compară preț – dacă știi ce produs îți dorești, caută-l pe mai multe site-uri. De exemplu poți folosi eMag pentru asta, Google search (la imagini îți apare și prețul afișat) sau chiar pe Compari.ro Uneori rămăi surprins ce diferențe de preț pot exista.
  • compară specificații – dacă nu ești sigur dacă să alegi Samsung S10 sau Samsung S9 (spre exemplu), unele magazine precum eMag îți oferă acestă șansă. Adaugă în comparator și vezi care îndeplinește specificațiile pe care ți le dorești.
  • Google Lens – o invenție genială în multe cazuri. Chiar și la cumpărături. Dacă vrei să cauți produse asemanătoare din punct de vedere vzual, poți da click drepta pe imagine și alegi opțiunea de Google Lens. Acesta îți va afișa în partea dreaptă alte imagini vizual asemănătoare cu ce cauți tu.
  • extensia Pricy – am descoperit estensia asta prin TikTok. E extensie pentru Google Chrome și te ajută să vezi dacă prețurile au fost crescute sau scăzute, uneori arată dacă merită prețul respectiv sau unde îl poți găsi la preț mai bun.

Dacă aplici concomitent măcar două din elementele enumerate, chiar ai șanse mari să cumperi produse la prețuri avantajoase. Altfel, e posibil să cumperi doar din instinct.

Doliul buzunarelor

Black Friday e o invenție faină. Te poate ajuta să cumperi la preț bun, dar te poate face să golești toate cardurile. Ofertele acelea de „reduceri de până la 90%” uneori sunt doar ca să-ți atragă atenția. Oricum 90% reducere au doar 2-3 produse de pe site, dacă ai noroc. Am văzut situații în care nici acelea nu au existat. Eu ți-aș recomanda să deschizi pagina de produse și să le ordonezi după discount aplicat. S-ar putea să te convingi că nu merită să stai mult să cauți oferta aia specială.

Nu te lăsa pradă emoțiilor de moment și amintește-ți că muncești zile în șir pentru bănuții pe care îi ai. Apoi când vezi ofertele acelea irezistibilă, trage aer în piept și întreabă-te: „chiar am nevoie de asta?”

PS: Ți-am spus că uneori mai cumpăr și eu de Black Friday. Las și dovada aici: Primele cumpărături de la Cupio. Atunci chiar am prins oferte mega bune de la ei. Au și anul acesta oferte începând de mâine, 11 noiembrie.
Imediat adaug și un articol cu magazinele care mâine aplică reduceri de Black Friday 😉

Mult succes la vănătoare. Eu merg să văd de o saltea.

%d blogeri au apreciat: