Bucătăria perfectă e cea în care gătești pentru familie
Altele

Bucătăria perfectă e cea în care gătești pentru familie

După o zi lungă petrecută la servici, fiecare de abea așteaptă să ajungă acasă, în sânul familiei, înconjurat de cei dragi. Acasă: unde e bine, e liniște, e bucurie. O seară perfectă se rezumă la cei dragi și o cină gustoasă. Și ce poate fi mai îmbucurător decât toți adunați în bucătăria perfectă pregătind cina?

bucărătia perfectă este cea în care gătești pentru familie Franke SuperBlog proba 1

Casa visurilor noastre are dormitor, baie, un living, camera copiilor, poate o grădină mare sau o terasă mică și cochetă, poate are bibliotecă sau un birou, dar cu siguranță din visul tuturor, mai ales al femeilor, sigur nu lipsește o bucătărie frumoasă, cochetă, bine utilată și foarte practică. Am dreptate?

Bucătăria mea perfectă este spațioasă, plină de elemente din lemn, combinat cu diverse materiale mai moderne. Albă, cu geamuri mari, care permit pătrunderea razelor de soare din zilele senine. Presărată din plin cu plante verzi, care ne redau energie și liniște. Ți-o poți imagina deja?

O bucătărie utilă și utilată

O bucătărie perfectă este o bucătărie făcută exact pe placul nostru, care îmbină cu ușurință utilitatea acesteia cu aspectul mult dorit. Este acea bucătărie în care preferi să îți petreci timpul liber pregătind bunătăți celor dragi, acel loc confortabil și liniștitor după o zi lungă. Acel spațiu în care familia se reunește, își descarcă sufletul și stabilește noile priorități pentru următoarea zi. Și totuși sunt câteva lucruri care nu trebuie să lipsească din bucătăria voastră.

bucărătia perfectă este cea în care gătești pentru familie Franke SuperBlog proba 1

Chiuvetă și baterie de bucătărie

Există pe piață diverse chiuvete de bucătărie, pătrate, rotunde, pentru a fi plasate în colț, din inox sau ceramică. Alegeți cu grijă modelul care vă avantajează pe voi cel mai mult. O chiuvetă trebuie să fie spațioasă, din material rezistent, să vă permită să spălați atât vasele, cât și legumele, să aibă scurgerea bună și preferabil un spațiu unde puteți lâsa totul la scurs. Dacă spațiul nu vă permite, optați pentru o chiuvetă fără spațiu de depozitare, dar alegeți diverse accesorii care vă ușurează munca, precum un vas perforat, un rollmat sau tocător multifincțional.

O chiuvetă potrivită vine la pachet cu o baterie potrivită. Astfel, aveți posibilitatea de a alege între baterii clasice, baterii cu duș, baterii cu filtrarea apei sau diverse combinații între acestea. Depinde doar de necesitățile voastre și de buget. Eu aș opta pentru o baterie Franke cu filtrarea apei și duș, deoarece apa o poți folosi și pentru cafea, ceai sau de băut, iar dușul poate fi foarte practic atunci când speli diverse legume, când ai nevoie să cureți o tavă sau pur și simplu pentru a clăti chiuveta.

bucărătia perfectă este cea în care gătești pentru familie Franke SuperBlog proba 1 chiuveta bateria franke

Plită și hotă de bucătărie

Un alt cuplu de nedespărțit și de nelipsit dintr-o bucătărie sunt plita și hota. Vin ca un cuplu, un must-have și nu se despart niciodată. Se aseamănă în stil, se potrivesc la culori și cooperează perfect. Poți alege o plită cu inducție, electrică sau clasică cu gaz. Combin-o cu o hotă potrivită necesităților: încorporabilă pentru a reduce spațiul sau una clasică, deasupra plitei. Important este să fie practică și suficient de puternică pentru necesitățile tale.

bucărătia perfectă este cea în care gătești pentru familie Franke SuperBlog proba 1 cuptor franke

Cuptor de bucătărie

Într-o bucătărie te poți descurca fără un cuptor, dar cu siguranță cinele nu o să fie la fel de gustoase și diversificate fără acest produs. Pentru bucătăria noastră am căutat o mulțime de timp până să găsim cuptorul perfect. Și asta pentru că noi ne doream un cuptor cu diverse opțiuni, neapărat cu ventilator și tăvi mari. Ne-a costat timp și bani, dar bucuria e de nedescris atunci când găsește exact ceea ce îți dorești. Astfel, stabilește-ți exact ce vrei de la un cuptor: să aibă ventilator, să faci prăjituri sau mai mult să-l folosești pentru preparate din carne, etc. Alege un cuptor Franke exact pe gustul tău.

Dacă ai cele 3 puncte de mai sus atinse, cu siguranță te poți bucura de o bucătărie utilă și utilată. Sunt cele mai necesare lucruri pe care trebuie să le conțină bucătăria pentru a putea găti în voie preparate gustoase pentru familia ta.

Tu ce consideri că este cel mai necesar lucru în bucătăria perfectă?

PS: Înafară de un bucătar/bucătăreasă frumos/ă și iubit/ă 😉

Articol scris pentru proba 1 – Fii și tu un home decor influencer! din cadrul competiției Spring SuperBlog.

%d blogeri au apreciat: