
Cum să ne protejăm smartphone-ul
Bună dragilor, Vă povesteam zilele trecute despre aplicațiile mele preferate pentru smartphone. Telefoanele moderne sunt mult mai inteligente față de predecesoarele lor, însă au nevoie de mai multă atenție și protecție. Dacă cu telefonul vechi ne mai permiteam să îl scăpăm pe jos sau să îl punem lângă chei, cu smartphone-uri clar trebuie să fim mult mai atenți. Sunt mult mai sensibile, iar odată scăpate pe jos s-ar putea să le spui adio cu totul. Astăzi mi-ar plăcea să vă povestesc despre cum am eu grijă de telefon și mici sfaturi din experiența proprie cu utilizarea unui smartphone.
Primul meu smartphone a fost un HTC de care am avut super mare grijă și tot am reușit să îi zgârii ecranul. Din prima clipă am cumpărat o husă cu clapetă laterală, de acest tip:
Husa a fost foarte nepractică pentru mine. Nu puteam să răspund repede, iar la poze mereu mă încurca. În plus, de câte ori aveam nevoie să îmi protejeze telefonul, se desfăcea și ecranul rămânea mereu expus. Am reușit să zgârii ecranul și așa, așa că am renunțat la husă.
În primăvara acestui an am decis să îmi schimb telefonul, având în vedere memoria internă extrem de mică la HTC, care nu îmi permitea să instalez nici un fel de aplicație. Când mi-a ajuns telefonul nou, primul lucru pe care l-am făcut a fost să fug direct la un magazin specializat și să îi cumpăr o husă potrivită și o folie protectoare din sticlă. Și mă bucur pentru decizia luată. Telefonul meu arată ca nou, deși husa e toată uzată, iar folia am reușit să o zgârii și să o ciobesc ușor la un colț.
Prietenul meu a avut un telefon nou nouț, pe care a reușit să îl scape pe jos și să treacă cu roata unui utilaj greu peste el. Telefonul avea o folie de sticlă și nu a pățit absolut nimic. Apoi, când a schimbat telefonul, nu a mai ales nici o folie, doar husă. A reușit să se joace cu câinele și să scape telefonul pe jos. Evident că ecranul s-a făcut țândări. Așa că acum folia protectoare e sfântă.
Eu am ales să folosesc o folie protectoare din sticlă, deși puțin mai scumpă, protejează telefonul extrem de bine de la orice accidente neprevăzute.
Am învățat 5 lucruri pentru care ar trebui să alegem o folie bună pentru device-urile noastre preferate:
- Nu se sparge ecranul. Smartphone-urile sunt foarte sensibile, iar odată spart ecranul ne putem lua adio de la telefon. Se poate înlocui, dar în cele mai multe cazuri apar probleme cu touchscreen.
2. Nu se zgârie ecranul. Poți pune telefonul împreună cu cheile, să îl lași pe orice suprafețe, să îl ții la ureche (nu se zgârie de la cercei) fără nici o problemă. Folia se poate înlocui oricând.
3. Este insesizabilă. Toate foliile sunt subțiri și se pliază foarte bine pe telefon. Fiecare model de smartphone are propriul model de folie, astfel că vine perfect mulat pe telefon.
4. Culorile rămân la fel de intense. O folie de calitate îți permite să păstrezi culorile intense ale telefonului, fără să afecteze acest aspect.
5. Rezistență la șocuri. O folie de calitate poate proteja telefonul de la diverse șocuri, pe care le atenuează.