Deșteaptă-te române lindemona 1 decembrie ziua nationala la multi ani
Altele

Deșteaptă-te române

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte,
La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani.

Imnul României – Deșteaptă-te române

Cântăm de zeci de ani, mai exact de 32 de ani, un cântec care din păcate nu se spune nimic sufletește. Nu ne trezește din starea asta de adormire pe care a întregului popor. Nu știu care barbari ne-adânciră în somnul acesta. Cred că fiecare ar trebui să se trezească din amorțeala asta. Viața înseamnă mai mult. Să dăm fiecare mai mult, nu să așteptăm mai mult.

„Croiește-ți altă soartă” singur, nu mai aștepta să o facă alții. Singurul responsabil de somnul acesta ești chiar TU!

Deșteaptă-te române lindemona 1 decembrie ziua nationala la multi ani
Photo by Mălina Sîrbu from Pexels

Țara nu ne reprezintă pe noi, noi reprezentăm țara

Fiecare în parte, reprezentăm tot ce înseamnă țara asta. Comportă-te exact așa cum îți dorești să se comporte și cei din jurul tău. Dacă nu îți place să vezi mizerie pe jos, atunci nu arunca nici tu. Dacă nu îți place să te înjure cei din jurul tăi, nu-i înjura nici tu. Dacă nu îți place corupția, nu da mită.

Walt Disney spunea că „If you can dream it, you can do it!”, adică dacă poți visa la asta, atunci poți să-l și faci. Totul e posibil, limita este doar în mintea noastră. Avem atât de multe țări drept exemplu. Și nu sunt departe de noi. Ia măcar un lucru din obiceiul acelor oameni și implementează-l în viața ta de zi cu zi.

Suntem un popor foarte primitor, cald și ne împrietenim ușor. Înseamnă că putem să fim și uniți într-un scop bun.

V-am vorbit despre asta și în anii trecuți, în articolul Sunt româncă și sunt mândră de asta, La mulți ani Romania sau în România de centenar

La noi nu se poate

Ba se poate. Iar asta au demonstrat atât de mulți oameni: sportivi olimpici, elevi cu rezultate extraordinare chiar și peste hotare, cântareți care s-au remarcat la nivel internațional, inventatori, medici, mecanici, agricultori, profesori, avocați, ingineri etc. Primari care au demonstrat că se poate și în satele sau orașele lor. Atunci ce ne reține? Doar bariera mentală!

1 om de la putere nu poate defini 19 milioane de cetățeni. Indiferent de ce putere are din punct de vedere legislativ, niciodată nu o să aibă o putere mai mare ca 19 milioane de oameni. Să nu ne mai amăgim singuri că noi nu putem face ceva din cauza sistemului. Să găsești probleme e cel mai ușor. Caută soluții!

Cei care au muncit, au reușit

Munca, educația continuă și cel mai important, perseverența, sunt singurele trepte către succes. Iar dacă mai există un om în țara asta care a reușit, înseamnă că e posibil. Și vă las aici câteva cazuri.

Cu siguranță și tu cunoști alte povești de succes din România. Înseamnă că se poate!

Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte! E vremea să îți trăiești viața. E vremea să faci o schimbare, darcă lucrurile nu merg în direcția bună. E vremea să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

La mulți ani România! La mulți ani, români de pretutindeni!

%d blogeri au apreciat: