Gradina noastra
Altele

Grădina noastră – o oază de relaxare în natură

În cadrul competiției Spring SuperBlog, Biano ne îndeamnă să ne imaginăm cum ar arăta grădina noastră ideală. Trebuie să recunosc, este proba mea preferată. Nu am nevoie nici de 5 secunde să mă gândesc cum mi-aș amenaja grădina/terasa. Pentru că știu exact cum o să fie… Grădina noastră – o oază de relaxare în natură… Când o să fie.

Când spun „grădina mea” înțeleg două lucruri. În primul rând văd o grădină mică, cu verdețuri, legume și fructe. Apoi acea parte de grădină pe post de terasă și loc de relaxare. Oaza de liniște și de biniște a familiei. Astăzi o să vă prezint partea aceea de grădină.

„O casă nu este acasă decât atunci când conține hrană și foc, atât pentru minte, cât și pentru trup.” – Benjamin Franklin

Terasa noastră are podea din lemn și este o extensie a casei, cu un perete clasic și 3 din sticlă, cu acoperiș care să permită pătrunderea razelor soarelui. Pe timp de iarnă este un refugiu pentru plantele verzi și flori. Pentru momentele în care simțim nevoia de liniște și relaxare. Pentru serile petrecute lângă șemineu, înconjurați de puțină natură și scufundați într-o lectură captivantă.

Foto: Biano

Vara, terasa prinde viață. Pereții dispar, acoperișul de apără de arșița zilelor de vară, iar seara ne bucurăm de mirosul îmbietor al florilor și plantelor din jur. Camera călduroasă din timpul iernii devine terasa răcoroasă și nesfărșită din timpul verii.

Grădina este plină de arbori verzi, de toate soiurile. Undeva, în partea dreaptă se aude un sursur ușor al apei curgătoare. Micuța fântână am contruito chiar noi doi. Este înconjurată de flori, un arici, pitici, decorațiuni de grădină. În liniște crește ariciul nostru de grădină. Îl avem de trei ani și este un membru al familiei. În fiecare zi doarme liniștit în culcușul lui ferit de soare, iar seara ne întâmpină cu mare drag. Vine mereu în pragul ușii și aprinde luminile de veghe de pe terasă. E semnul lui că îi este dor de noi. Și poate extrem de foame. Uneori mai prinde gângânii prin grădină, dar niciodată nu ratează ocazia de a se delecta cu bobițe pentru pisici. E prieten cu Kitty și Negru, cele două pisicuțe ale noastre. Iar mâncarea este mereu împărțită frățește.

Grădina noastră - o oază de relaxare în natură
Foto: Biano

Locul meu preferat este fotoliul suspendat. După o zi plină de activități și job, este oaza mea de liniște. Locul în care mă cufund în lectură și descopăr lumi și povești minunate. Micuța piscină este pentru partea masculină a casei. Iubitul adoră să își petreacă serile în piscină, căutând idei noi sau relaxându-se cu ceva amuzant pe internet.

Sunt foarte multe de povestit. Dar cred că v-ați făcut o idee despre grădina noastră ideală. Pe când reușim să îi facem câteva fotografii, o să vă invităm la un grătar alături de noi.

Foto: Biano
%d blogeri au apreciat: