Lecții de viață transformate în experiențe pozitive
Altele

Lecții de viață transformate în experiențe pozitive

Viața din păcate nu vine cu instrucțiuni clare de folosire, nici cu garanție inclusă. Vine cu lecții de viață! Deși teoretic cunoaștem mersul lucrurilor: te naști, ai botez, primele cuvinte, grădiniță, clasa întâi, absolvire, partener, căsătorie, copii etc. Cunoști celebra întrebare: ,,dar unde te vezi peste 10 ani”?

În vara anului 2017 aveam planuri, știam exact ce o să se întâmple după ce plecăm de la mare: mergem spre munte, dacă e vreme frumoasă, vedem Transfăgărășanul; dacă plouă, mergem direct câtre casă. Un lucru atât de normal pentru fiecare dintre noi. Cine nu îți face planul pentru următoarele zile? Alții știu să răspundă și la întrebarea de mai sus, despre următorii 10 ani! Acestea sunt alegerile pe care le faci în viață.

Alteori, alegerile nu le faci tu. Există undeva lucruri scrise, lucruri pe care nu le poți ocoli, nu le poți evita. Situații parcă menite să se întâmple cu orice preț.

Eu o numesc soartă

Așa a fost să fie. Nu caut explicații, nici vinovați. A fost destinul să se întâmple. A fost destinul să mă aflu exact în ziua aceea acolo. A fost scris scenariul exact pentru mine, pentru nimeni altcineva. Altfel cum îți poți explica atâtea coincidențe care ne-au dus exact în momentul acela?

Exact la jumătatea drumului dintre Constanța-București, într-o zi toridă de vară, pe autostrada extrem de aglomerată de oameni dornici să profite de vară și vacanță, am avut un accident: 4 mașini implicate, 4 oameni în mașina noastră, eu singura victimă mai gravă! Oamenii au numit asta ghinion, prostie, destin, soartă, nenorocire. Am primit întrebări dacă asta mi-a trebuit, dacă nu puteam să stau acasă, dacă vorbesc cu cei implicați, dacă și tot dacă…

A fost destin! S-a întâmplat. Poate e vina vreunui șofer. Poate e vina tuturor celor implicați. Dar nu mă ajută cu nimic să îmi ocup mintea și viața căutând vinovați. Nu asta a fost lecția mea.

Am învățat să mă bucur de fiecare zi. Să mă bucur că pot face lucruri banale, de care nici nu eram conștientă până atunci că le fac. Mi se părea ceva firesc. Nu e! Faptul că avem mâini, picioare, ochi, auz, nu e pentru toți un lucru banal. Învățăm să ne bucurăm de acestea doar atunci când trecem printr-un șoc, printr-o experiență mai grea. Atunci când ne e bine, nu stăm să ne întrebăm ce e bun în viața noastră. Atunci când îl pierdem sau riscăm să-l pierdem, ne apucă jalea.

Am învățat…

Am învățat să răd, chiar și când toți plângeau.

Am învățat să fiu optimistă, chiar și când nimeni nu era.

Am învățat să lupt pentru ce îmi doresc și să îmi dovedesc mie că nu există limite, nu există nu pot. Există doar nu vreau!

Am învățat să nu îmi fac griji din lucruri imaginare și scenarii. Ia lucrurile exact așa cum vin și așa cum sunt!

Atunci când viața nu ne pune obstacole avem tendința de a ne imagina diverse situații: dacă fac accident, dacă divorțez, dacă mă înseală, dacă îmi rup mâna, dacă… Am o veste pentru tine: nu ți se întâmplă atunci când îți faci scenarii și te ferești! Se întâmplă atunci când te lovește destinul, atunci când trebuie să se întâmple.

Nu mai face tragedie din orice lucru mârunt. Bucură-te de fiecare clipă! Zâmbește, ia persoanele dragi în brațe, zboară, călătorește, experimentează, fă sporturi extreme, vezi diverse experiențe dezvoltare personală. Orice! Fă orice îți dorești acum, când te face fericit și când poți să o faci. Este un proverb extrem de inteligent și bun de luat în seamă:

„Mai bine regreți în viață ce ai făcut, decât să regreți ceea ce nu ai făcut când era momentul!”

Dacă nu știi de unde să începi, vezi Furnizorul tău de experiențe. Experimentează! Bucură-te! Trăiește!

Articol scris pentru proba 2 – Lecții de viață transformate în experiențe pozitive din cadrul competiției Spring SuperBlog 2020.

%d blogeri au apreciat: