Podcast la puterea tehnocultura
Altele

Podcast la puterea Tehnocultura

O descoperire mai recentă a mea este cea a lumii podcast-urilor. Cuvântul acesta se pelindă prin mediul online de ceva timp, semnificația lui am prins din zbor. Dar oarecum nu mi-a stârnit și curiozitatea de a le descoperi mai îndeaproape. Până de curând.

De când Stefi de la We Are One a lansat BookClub-ul, lunar urmăresc cu drag noutățile și chiar dacă nu reușesc de fiecare dată, atunci când pot mă bucur să particit cu fetele la discuții. Un cerc de oameni faini de unde poți afla atâââât de multe lucruri interesante și utile. Acolo a venit vorba despre podcast, iar atenția mea s-a oprit la cei de la Mind Architect. De acolo începe contactul meu cu lumea asta nouă: podcast.

Podcast? Da, te rog!

Podcast-urile sunt un fel de emisiuni radio reinterpretate și reinventate. Inițial m-am mirat că genul acesta de conținut a prins atât de bine. Aveam radio și înainte și nu mai era nimic în trend. Și uite că a venit momentul să se reinventeze. Cel puțin așa văd eu toată această situație. Avantajul pe care îl avem acum și nu îl aveam pe vremuri este că le putem urmări oricând ne dorim. Le putem descărca sau le putem descoperi peste 1-2-3 ani. Ele sunt acolo și ne așteaptă. Un alt plus, este că acum le putem asculta în căști, la laptop, pe telefon, în mașină sau la birou. Cred că de aici și creșterea așa bruscă a urmăritorilor de acest gen de conținut.

Am câteva podcast-uri pe care le urmăresc cu drag. Ascult DA BRAVO pentru că e funny, LUCRURI SIMPLE cu Horia Brenciu când are invitați faini, Acasă la Măruță pentru că e un fel de emisiune mai plăcută, iar în top Mind Architect când am timp și stare de a afla lucruri uimitoare despre mintea noastră.

Podcast la puterea Tehnocultura

Pe cei de la Tehnocultura, (podcast tehnologie) i-am descoperit datorită celor de la Super Blog. Sunt de 2 ani, iar de curând au ajuns la 100 de episoade. Podcast-ul este realizat de către Vlad Bănică și Manuel Cheța și abordează ca subiect principal tehnologia în general, de aici și denumirea de Tehnocultura.

Îmi place că vorbesc super plăcut, deschis, despre propriile descoperiri și păreri. Calitatea este super ok și subiectele faine despre tehnologie, calculatoare, tv, jocuri, Tesla și alte lucruri interesante de acest gen. M-am blocat la podcast-ul despre tractoare și WiFi. De 8 ani de când sunt cu partenerul meu de viață și înconjurată de domeniul agriculturii, deja am devenit receptivă automat când văd ceva pe subiectul acesta. Uneori mă fascinează de-a dreptul tehnologia din acest domeniu pentru că am senzația că tot ce părea SF în copilărie acum văd în viața de zi cu zi.

Partea mai dezavantajoasă pentru ascultători semi afoni ca și mine, sunt unele părți cam prea în detaliu despre anumite lucruri pe care pe mine nu mă interesează prea mult și mă pierd în detalii pe care nu le înțeleg. Iar aici mă mai pierd printre informații și deraiez dintr-un subiect în altul. Mi-ar plăcea ca episodul să fie mai structurat și mai pe un subiect.

Începătoare în descoperirea podcast-urilor, tare m-aș bucura să descopăr cu ajutorul tău și alte subiecte interesante de urmărit.

Ce podcast urmărești? Ai ascultat vreun episod de la Tehnocultura? Ce ți-ar plăcea să descoperi la podcast-urile românești?

Photo by cottonbro

%d blogeri au apreciat: