
Pregătiri pentru primul zbor
Admir avioanele de când am fost doar un copil care căuta cât mai multe păsări de fier pe cerul senin. Orice sunet al acestora îmi atrage atenția chiar și acum. Timpul a trecut, dar nu și dorința de a zbura. Iar în ultima perioadă mă gândesc tot mai des la o escapadă de un weekend cu avionul. Însă cum până acum nu am zburat, m-am pus serios pe documentat, ca nu cumva să fiu luată prin surprindere. Hai să facem pregătiri pentru primul zbor împreună!

Zboruri low-cost, business sau first class?
Companiile low-cost oferă cele mai ieftine zboruri, fiind axate doar pe principalul lor scop: transport. Astfel, sunt o opțiune excelentă pentru cei cărora le place să călătorească des doar din pură plăcere de a descoperi locuri și tradiții noi.
Bilete la clasa de tip econony class practică prețuri accesibile pentru bilete. Cu toate acestea, oferă confort, scaune ajustabile, spațiu pentru picioare, masă la bord, servesc băuturi, iar zborurile lungi pot avea chiar filme sau muzică.
Zborurile la clasa business oferă un nivel mai ridicat de confort, prețul biletelor fiind mai mare. Avantajul acestora este nu doar confortul din timpul zborului, ci și limita de bagaje de cală fiind mai mare.
Zborurile la clasa întâi evident oferă clienților toate poftele și confort ridicat, însă prețurile sunt mult mai piperate.
Având acestea în vedere, cred că un împătimit al călătoriilor alege cu prioritate un zbor la companiile low cost. Se bucură prețuri accesibile și posibilitatea de a călători tot mai mult, la costuri reduse. Acest tip de clienți sunt oricând dispuși să renunțe la lux, folosind bănuții pentru o nouă escapadă. Iar aici mă pot încadra perfect, pentru că aș prefera oricând două escapade atunci când timpul îmi permite, în detrimentul unui singur zbor la o clasă mai confortabilă.
Bagaje – tot ce trebuie să știi
Când vine vorba de bagaje este important să fiți atenți la ce tip de bagaj aveți inclus în prețul biletului, ce tip de bagaj vă luați cu voi și câte kilograme are. Sunt mai multe tipuri de bagaje:
- Bagaj de mână mic – dimensiuni 40x25x20 cm. Toate companiile de tip low-cost oferă posibilitatea de a lua acest tip de bagaj în avion, fără costuri suplimentare.
- Bagaj de mână Priority – dimensiuni 55x40x20 cm, 10 kg. Sunt unele companii de low-cost care oferă gratuit posibilitatea de a avea acest tip de bagaj, însă de cele mai multe ori se plătește o taxă. Așa că mare atenție, depinde de compania de la care aveți bilet.
- Bagaj de cală 10 kg, 15 kg sau 20 kg. Aceste bagaje sunt cele pe care le lăsați la cală, nu le poți lua cu tine în avion și se plătesc taxe suplimentare.
- Echipament sportiv – echipamentele sportive de mari dimensiuni intră într-o categorie separată și se percep taxe diferite, în funcție de ce echipament este vorba.
Recomandări pentru primul zbor
- Este recomandat să păstrati bunurile fragile în bagajul de mână, precum laptop, aparat foto, tabletă etc. Pe lângă faptul că o să le știți în siguranță, evitați orice neplăceri.
- Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100 ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, siropuri, creme, parfumuri, geluri sau cosmetice.
- Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion trebuie ambalate într-o pungă securizată și sigilată, iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.
- Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.
Este important să te informezi despre aceste lucruri atunci când alegi să îți pregătești bagajele, mai ales pentru primul zbor, să ții cont de cât timp ești plecat și ce nevoi vei avea pe perioada deplasării. Cei de la TravelKit sunt mereu online, pregătiți să îți oferă exact tipul de bagaj de care ai nevoie. Nu-ți pierde timpul și cu acest aspect. Ei îți pun la dispoziție o gamă variată de trolere ieftine, adaptatoare pentru prize, genți de voiaj, genți pentru laptop sau rucsacuri și diverse accesorii pentru călătorie, astfel încât să nu îți lipsească nimic.
Zbor lin și distracție plăcută! Vă pup!
Articol scris în cadrul probei nr. 3 din competiția SuperBlog.