Rutina de îngrijire pentru primă vară
Altele

Rutina de îngrijire pentru primă vară

Stau în biroul meu cald și liniștit. Dincolo de geam se întinde un peisaj de poveste. Poveste de iarnă, cu fulgi mici și jucăuși de zăpadă. Privesc spre calendar și îmi dau seama că e timpul să mă pregătesc de sărbători. Să pregătesc totul pentru venirea iepurașului, nu a renilor cu sania împodobită. În ciuda vremii de afară, e timpul să ne facem planuri pentru primăvară și să ne regândim rutina de îngrijire pentru primă vară.

PS: Da, ai citit bine cuvântul „primă vară”. Pentru că este un fel de vară mai mică, mai timidă și mai nehotărâtă, deci avem înjrijire pentru primă vară 😉

Noi, femeile, avem o rutină anuală. Un fel de lege nescrisă. Vara ne pregătim pentru Crăciun, iar iarna pentru plajă. Și cum am trecut de prima parte, e momentul să trecem la pregătiri de vară, plajă, soare, căldură și distracție. Asta implică o strategie pentru a scăpa de câteva grame de ici, de colo și de a căpăta o piele frumoasă și sănătoasă.

Corp special pregătit pentru a fi afișat pe plajă

Subtitlul acesta pompos cu siguranță te-a dus cu gândul la un corp 90-60-90, lucrat luni de zile la sală și maxim o sălățică pe zi. Un corp special pregătit pentru plajă nu înseamnă asta. Cel puțin nu ar trebui să însemne asta. E ok să ne dorim să arătăm așa, dar e ok și dacă nu atingem standardele astea impuse de societate. Un corp special pregătit pentru plajă este un corp în care te simți TU bine. Simți că ești sănătoasă și împlinită.

Frumusețea vine din interior. Vine din percepția noastră asupra lumii care ne înconjoară și asupra noastră. Dacă TU te vezi frumoasă, asta e tot ce contează. Dacă TU te simți fericită, e tot ce îți poți dori în viață. Să fi bine TU cu TINE!

Iar pentru asta uneori avem nevoie de pregătire. Nu este suficient să dormim bine și să ne trezim fericite. Uneori este nevoie de mic efort, de a face sport, de a mânca mai sănătos, de a apela la produse cosmetice, tratamente. Orice te poate ajuta să ajungi în punctul în care te simți tu cel mai bine.

Rutina de îngrijire pentru primă vară a pielii

O piele îngrijită este ca o haină nouă și curată. Cu siguranță te face să te simți mai bine, mai fresh și mai confortabil. Pielea nu o putem schimba nici la magazin, nici la centre de înfrumusețare. Trebuie doar să o apreciem și să avem grijă de ea.

Pentru asta avem nevoie de o rutină de îngrijire a pielii. Un ritual în care să includem produse de calitate, dar în special produse potrivite necesităților pielii noastre. În primul rând trebuie să ne cunoaștem tipul de piele, respectiv dacă avem o piele uscată, normală, mixtă sau grasă. Nu intru în amănunte pentru fiecare tip pentru că nu e momentul acum. Dar o să mai vorbim despre asta.

Mă refer la un minim de îngrijire. La un produs de demachiere și un gel de curățare potrivit pentru tenul tău, precum cele din gama Rilastil Daily Care pentru îngrijire de zi cu zi. La cel puțin o cremă pentru ten și o cremă pentru zona ochilor. La o cremă/loțiune/lapte pentru corp. Industria cosmeticelor s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani și cu siguranță putem găsi cel puțin aceste produse de îngrijire care să fie atât eficiente, cât și la un preț accesibil. Tehnologia ne poate ajuta să încetinim efectele corpului nostru.

Radiază prin toți porii

Acum că am vorbit despre corpul perfect de afișat la plajă și despre îngrijirea pielii, e timpul să ștergem orice urmă a trecerii timpului cu un La Cabine Collagen boost și să ne mutăm atenția la ce este mai important: fericire.

E timpul să lăsăm toate grijile deoparte și să radiem de fericire prin toți porii. Da, știu. La știri se vorbește doar despre război, la benzinării te apucă groaza, iar ziua de salariu parcă nu mai vrea să ajungă. Vecinii urlă toată ziua, copii fac năzbâtii, iar mâncarea s-a cam prins de tigaie. Iar eu îți cer să zâmbești, în ciuda tuturor necazurilor care te înconjoară.

Te îndemn să fi mai atentă la nevoile tale, la nevoile celor mai importanți oameni din viața ta. Tocmai acum, când se întâmplă toate atrocitățile astea. Când simți că nu mai ai putere. Când simți că nimic nu mai are rost.

Zâmbește!

Politicienii nu s-au înțeles niciodată, oamenii sunt în general nervoși și găsesc probleme. Copii prin natura lor mai fac și năzbâtii. Și nici un bucătar expert nu a făcut mereu mâncarea perfectă. Dacă simți că este ceva ce poate fi schimbat în mai bine prin implicarea ta, implică-te! Dacă simți că ceva nu poți schimba prin implicarea ta, atunci nu-l lăsa să te afecteze!

Să ajungem până în vară într-o formă perfectă, e nevoie să lucrăm zilnic cu noi, cu mintea și corpul nostru. Să transpunem visele în realitate, iar problemele să lăsăm uitării sau să le rezolvăm. Să ne bucurăm de fiecare zi pentru că nu știm câte mai avem. Să nu lăsăm nimic la nevoia întâmplării. Să privim ziua de mâine cu mai mult optimism. Iar finalul zilei să-l încheiem cu un zâmbet.

La fel ca și acest articol în care v-am îndemnat pe voi să zâmbiți, dar și pe mine. Și vă îndemn să ne vedem aici cât mai des, măcar pentru un zâmbet. Să aveți o primă vară faină și însorită. Și nu uitați să aplicați sfaturile din această rutină de îngrijire pentru primă vară.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2022.

%d blogeri au apreciat: