Să trăiesc fără tehnologie_ Niciodată!
Altele

Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!

Doar ce a început să răsară soarele, că merg direct la butorul roșu al espressorului de cafea. Deodată mă învăluie mirosul unei cafele aromate. Adaug un pliculeț de zahăr și puțin lapte. Gustul îmi răsfață papilele gustative, iar aroma îmi oferă o doză de energie. De abea acum pot spune că am deschis complet ochii. Savurez cafeaua alături de prezentatorii știrilor de dimineață și căutând noutățile din social media direct de pe smartphone. Un studiu despre care tocmai vorbesc la TV îmi atrage atenția: „oamenii devin dependenți de tehnologie”. Dar cum ar fi viața fără tehnologie?

Chiar așa! Am început ziua cu aparatul de cafea, un smartphone și ascult știrile pe TV. Nici nu trebuie să mă gândesc asupra răspunsului meu asupra acestei probleme. Pentru mine e clar! Grea e viața fără tehnologie. Cu siguranță aș supraviețui, dar rutina noastră deja include la fiecare pas tehnologie: aparate, laptop, telefon, TV, boxe, calculator, diverse device-uri de gaming, încălzire, transport și zeci de alte tehnologii ne învăluie și ne ușurează viața de zi cu zi.

Sunt blogger și cu siguranță sunt dependentă de tehnologie. Am nevoie de laptop, accesorii laptop, cabluri, internet, aparat foto. Altfel, hobby-ul meu nu ar exista, iar noi cu siguranță nu ne-am afla aici, pe lindemona.ro, ci undeva la colț de stradă, citind ziarul local, când aș avea și eu ani de experiență în scris și câteva cunoștințe bine plasate.

Acum, însă, ai tehnologia la tine acasă. Ai cele mai elementare lucruri din viața oricărui om din secolul 21: telefon, PC, mouse, tastatură.

Internet prin picurătoare

Mulți poate nu își aduc aminte sau nu au prins „începutul-sfârșitului”. Am avut părinți foarte faini și deschiși la nou. Astfel, în clasa a 3-a, adică prin anii 2.000 am primit primul meu calculator, cu mouse, tastatură, mousepad. Eram tare mândră. Am învățat să fac iepurași în Paint și să pun borduri la pagină în Word. Pfff… Cine era ca mine?! Seara, după ora 20:00 (ca să nu golesc complet buzunarele alor mei) blocam telefonul fix și ne conectam la internet.

Țin minte că ne-a sunat în primele seri nașa mea din Germania, iar fixul suna doar ocupat. Zilnic! Săraca femeie dispera deja, suna cunoștințe să vină să vadă dacă nu am pățit ceva. Noi? Vreo 5-6 inși, curioși peste măsură, stăteam pe mIRC și ascultam muzică prin Winamp. Ce vremuri, domne!

Descoperirea mIRC-ului – un fel de Messanger mai retro, din vremea dinosaurilor

Să întreb câți știu ce este mIRC? Să știi că am DOAR 28 de anișori! Am „auzit” că este un fel de messanger, denumirea completă fiind Microsoft Internet Relay Client, însă aici te conectezi pe canale și cu ce nume dorești, fără înregistrare. Ascultam muzică la radio emis pe mIRC, vorbeam pe canale locale sau jucam trivia. Sună a paleolitic acum.

Era tehnologiei

Au trecut doar vreo 20 de ani. În comparație cu mii de ani în care omenirea de abea își moderniza lucrurile elementare în viziunea noastră de acum, precum pregătirea hranei, scris, transport sau agricultură, cei 20-30 de ani par o picătură într-un ocean.

Acum vă scriu pe propriul meu site din căsuța mea confortabilă, încălzită de un cazan pe peleți, ascultând muzică pe YouTube pe un smartTV. Și vă întreb pe voi:

Ați putea trăi fără tehnologie?

Articol scris pentru proba 6 – SuperBlog 2019.
Sursă foto: Spacer.ro și Pexels.com

%d blogeri au apreciat: