Scribd - site-ul iubitorilor de lectură
Altele

Scribd – site-ul iubitorilor de lectură

Un lucru pe care cu siguranță îl ști deja despre mine este că îmi place să citesc. Iar al doilea este că îmi place să promovez lectura și educația continuă. Așa că vin în fața ta să îți povestesc despre Scribd, site-ul iubitorilor de lectură, un site plin de resurse, cărți, audiobooks, podcast, iar acum și cu 60 de zile gratuit, pentru tine.

Ce este Scribd?

Echipa lor spune că: „Scribd aduce împreună cele mai bune opere scrise pentru a ajuta cititorii să devină varianta lor cea mai bună”. Cam aceasta este misiunea lor încă din 2007, atunci când a fost lansat. Am descoperit site-ul lor încă pe vremea când eram studentă în primii ani. În decembrie 2011 am făcut primul upload a unui fișier. Pe atunci, dacă încărcai un fișier, puteai descărca în ziua respectivă alte fișiere publicate de alți utilizatori. Acum Scribd a devenit mult mai profesionist și mult mai avansat. Acum există un abonament de 30 de zile. Primele 30 de zile primești gratuit (60 dacă folosești LINKUL MEU), apoi abonamentul e de 8,99 dolari plus 1,71 dolari taxe, adică 10,70 dolari în total per 30 zile.

De ce folosesc eu Scribd

Am început abonamentul meu din octombrie 2017 și de atunci am rămas fidelă lor. Nu am fost un fan al cărților în format electronic, dar cu timpul m-am obișnuit extrem de mult cu ele. Acum citesc mai mult, citesc când trebuie să stau la coadă minute în șir, citesc când aștept pe cineva. Îmi place că am mereu cartea cu mine. Iar asta a fost un impuls pentru mine pentru a citi mai mult. Pentru că pot profita de timpul pierdut în alte activități. Așa îl recuperez citind.

Găsesc o mulțime de cărți. În urmă cu câțiva ani, acest lucru a fost puțin mai problematic. Acum, rar când nu găsesc ceva. În plus, am început să citesc cărți în limba engleză. Iar aici chiar că aveți o bibliotecă infinită. Și așa ajungem la alt aspect: cărțile nu îmi ocupă spațiul din casă. Pentru că nu am o bibliotecă în adevăratul sens al cuvântului, spațiu e o problemă momentan. Așa salvez situația.

La cei 10,70 dolari per lună, pot să citesc oricât vreau. Pot alege cărți, reviste, audiobooks, documente. Ceea ce cu greu mai găsești în altă parte. Ar mai fi Amazon, dar despre el vorbim altă dată, iar ei din câte știu, nu au în limba română.

Anul acesta am citit 16 cărți, până acum, din care doar 2 au fost în format fizic. Asta pentru că îmi vine mai ușor să apelez la ebooks. Pot citi pe întuneric, în public, oriunde, fără să deranjez pe cei din jur.

De ce să-mi fac cont pe Scribd

Ai posibilitatea de a alege orice carte vrei. Nu îți place după 10 pagini, o schimbi. Dacă alegi o carte tipărită nu poți să o duci înapoi la librărie dacă nu îți place. Poți citi cărți în limba engleză la doar 10,70 dolari, când știm bine că cele în limba engleză au un preț mai piperat.

Este disponibil pe computer, laptop, tabletă sau smartphone. Au și aplicație, foarte utilă.

Poți să îți selectezi mărimea literelor, luminozitatea, fundalul. Poți adăuga marcaj unde ai rămas, notițe sau să salvezi un citat.

Ai acces gratuit la alte 5 site-uri/aplicații interesante: Peak Pro (jocuri pentru antrenarea minții – educație), MUBI (au filme culte, clasice, independente și premiate din întreaga lume), CuriosityStream (documente despre știință, tehnologie, natură și istorie), CONtv + Comics (filme clasice culte, anime și filme de categoria B la filmele Transformers, Star Trek, benzi desenate și romane grafice) și FarFaria (povești pentru copii de 1-9 ani).

Câțiva editori, scriitori și cărți – pentru un start mai ușor

Până afli cum funcționează, vin în ajutorul tău. Îți las câțiva publishers ca să îți fie mai ușor de căutat cărți în limba română. O să vezi că este chiar un rai al iubitorilor de lectură.

Grup editorial Litera – Litera nu publică direct cărțile, ci printr-un reprezentant. Însă găsiți o mulțime din cărțile publicate de ei. Dovada chiar aici: Grup editorial Litera. Și câteva exemple pe care le găsiți printre noutăți:

Un alt editor este Editura Trei cu suficient de multe cărți, printre care găsiți și:

Editura ALL are mai mult pe parte de dezvoltare personală, parenting, nutriție, biografii, nu foarte multe cărți, dar interesante.

ALLFA are beletristică, cărți chiar faine,nu exagerează cu cantitatea, dar sigur ai ce citi o perioadă lungă. Sau la Curtea Veche, sunt căteva cărți interesante. Nu știu de ce apare ca editor Editura Trei și Trei, dar ți-l las și pe cel din urmă (cred că sunt aici cărți mai vechi decât pe celălalt): Trei.

La Bestseller găsiți autori români, tare faine cărțile din portofoliul lor. La Publishdrive găsiți vrute și nevrute, cred că au cel mai mare portofoliu, au și în limba maghiară și sărbă. La SC-Active-Business-Development-SRL găsiți literatură clasică.

Mai sunt și autori care apar ca editori, aici trebuie să căutați fiecare în parte. Dar vă las pe cei pe care știu că au: Ioana Ionescu, Anatoli Ciucurovschi, Casa de Pariuri Literare, Alex Pârvu, Gabriela Feraru, Romelia Lungu, Ciprian Nicolae, Nicolae Sfetcu.

Dacă tu știi alți editori, alte cărți, te rog să lași în secția de comentarii. Eu chiar mi-am strofocat creierul să scot toate astea. Nu știu altele.

60 zile gratuit ecarti ebook scribd
%d blogeri au apreciat: