Altele

Un tur la Bookflix – editura Litera

Astăzi vă invit la un tur prin Bookflix, târg de carte online organizat de editura Litera. Partea bună a acestei pandemii este în opinia mea că avem tot mai multe evenimente în mediul online la care putem lua parte indiferent de localitatea în care trăim, fără a pierde timp și bani cu deplasare. Tocmai de aceea vreau să profit de situația asta și să vă invit să facem un tur al târgului celor de la Litera.

Am ochit foarte multe cărți interesante, iar ieri seara mi-am petrecut vreo 2 ore plimbându-mă vizual printre rafturile frumos aranjate. Iar la final am descoperit un pont MEGA fain, de care am fost nu doar încăntată, ci pur și simplu în extaz. Dar vedeți la final despre ce este vorba. Până atunci, vă arăt cele mai interesante rafturi și oferte.

Bookflix tur sau Ce avem azi în program

Cărți în dar

Oare căți dintre voi ați oferit până acum cărți cadou în loc deciocolățele, bomboane sau bani? Eu ofer prietenilor care știu că citesc cu plăcere, am și primit cărți în dar. Sincer, mi se pare un cadou minunat și  bine gândit. Ciocolată poate cumpăra oricine, o carte se pare că nu e atât de la îndemână și nici în mintea tuturor.

eBook

Foarte apreciatele cărți scrise de Kristin Hannah regăsim și la acest târg de cărți. Am adăugat aici Frontul de acasă, povestea plină de suspans, eroism și curaj al unei familii formate din patru membrii. Michael împreună cu fetele lui rămâne acasa, în timp ce soția lui se întoarce pe front. 

„Pământ american este un roman extraordinar, un spectacol perfect echilibrat, cu teroarea de o parte și iubirea de cealaltă… Scriitura este impecabilă, iar povestea nu dezamăgește în nici un punct. Superb.“ Stephen King

Dacă punem în vizor perioada din Al Doilea Război Mondial, până astâzi și Parisul, orașul mult visat de o mulțime dintre noi, lecturarea cărții Toate florile Parisului ar putea fi o alegere perfectă pentru un weekend relaxant și o lectură palpitantă.

Am adăugat pe listă o carte scrisă de Agatha Christie pentru că știu că are o mulțime de fani. Însă la târg găsiți mult mai multe cărți. Eu trebuie să recunosc, mi-am adăugat pe listă câteva și trebuie neapărat să încep să citesc ceva scris de Agatha Christie.

Ficțiune

La această categorie mi-a fost extrem de greu să aleg 5 cărți, așa că vă invit la târg, să vedeți toate ofertele. Am ales cărțile pe care mi le doresc eu. Jojo Moyes îmi place cum scrie, are cărți mai ușoare și interesante. Al nouălea mormânt este pe lista mea de ceva timp, imadiat îi vine râdul. Doar titlul îmi stârnește interesul, mai mult nici nu m-am interesat de ea.

Mai este ineva care nu a auzit de Pacienta tăcută? Este cartea din wishlistul multor iubitori de cărți. A citit o colegă de la servici și mi-a stârnit interesul. Ia plăcut și toată lumea apreciază cartea. Trebuie să o citesc și eu.

Am adăugat în listă și ceva mai clasic, dar neapărat de citit. Pe aripile vântului nu mai are nevoie nici de descrieri, nici de prezentări. Nimic. Doar trebuie savurat.

În categoria Ficțiune găsiți doar cărți faine. Pentru fanii Jojo Moyes, Agatha Christie, Jodi Picoult, Daniel Steel, Nora Roberts, aici este raiul vostru. Dar evident, sunt cărți pentru toate gusturile.

Non-ficțiune

Dezvoltare personală, lecții din și despre istorie, diverse îndrumări și sfaturi de activități pentru copii și creșterea lor, despre mâncăruri și meserii, toate le găsiți în cărți scrise de specialiști din domeniu. Și toate găsiți la târgul de carte. 

Eu sunt o iubitoare de cărți, însă nu am loc să le depozitez pe toate, așa că citesc mult cărți electronice. Atunci când vine vorba de cărți de dezvoltare personală, prefer să le cumpăr și să le mai fac câte un locșor special. Pentru că sunt cărți pe care vreau să le am mereu lângă mine, să le râsfoiesc și într-o bună zi, sper să facă și copii mei la fel cu ele. Acest tip de cărți mi se par o investiție. În mine, în viitor.

Lumea magica destinata copiilor

Copii iubesc ciocolata și bomboanele primite cu ocazia 1 Iunie, însă o carte cu siguranță o să fie mai deosebită, palpitantă și ceva de care o să se bucure o perioadă mai lungă de timp. Și găsiți la târg cărți pentru toți copii și pentru toate sufletele de copil.

PONT pentru devoratorii de cărți

Îmi place să citesc cărți și să descopăr autori noi sau diverse povesși. Am în oraș o bibliotecă relativ mică, fiind un oraș sub 10.000 de locuitori, însă de ceea ce găsesc acolo sunt foarte încăntată. Mereu aduc cărți noi și interesante și îmi place că găsesc acolo cărți în limba slovacă, pe internet fiindu-mi mai greu să le găsesc. Însă nu mereu am timp să ajung acolo și nici nu am timp să mă așez să citesc o carte. Astfel, de multe ori prefer să am mereu o carte în format electronic. Nu ocupă spațiu, o am mereu la mine, e tare practic. De aceea am abonament la Scribd. Investiția de 8,99 USD mi se pare cea mai bună investiție făcută lunar. Iar de bănutți aceștia citesc cât vrea inima mea și cât îmi permite timpul.

Ieri am vrut să termin Orbii scrisă de Rotar Petronela ți mi-am amintit că Litera are cărți pe Scribd. Am intrat să văd dacă au apărut noutăți și am fost atât de încăntată de ce am găsit, ca un copil când primește bombonele pe săturate. Iar astăzi vreau să vă precizez că multe cărți de la Litera găsiți pe Scribd. Iar de 8,99 USD pe lună citiți cât de multe cârți doriți. Iar dacă intrați și vă faceți cont pe linkul meu SCRIBD și aveți 60 de zile gratuit!

Țin să menționez că articolul nu este sponsorizat. Am vrut doar să aduc mai aproape de cititorii mei acest târg pentru că mie chiar mia plăcut. Fiecare imagine conține link de afiliat (dacă cumpărați ceva din târg, intrând prin link de aici, nu vă costă nimic și eu am un procentaj mititel și vă mulțumesc din suflet). Dar mai mult mi-ar plăcea să-mi spuneți ce v-a atras atenția, dacă vă plac astfel de articole și ce cărți mai citiți?

%d blogeri au apreciat: