viața e o aventură pe 4 roți
Altele

Viața e o aventură pe 4 roți

Suntem făcuți să fim pe scaunul de șofer sau cel puțin drept copilot. Cam așa ne-a plăcut mereu să fim. Mereu activi, mereu în mișcare. Iar mașina face parte din viața noastră. E ca un membru al familiei, fără de care nu prea ne putem imagina cum ne-ar fi viața. O familie de șoferi, mereu pe cel puțin 4 roți.

Anul 2020 de cele mai multe ori tind să-l exclud din calcul. A fost un an stresant și cam atât. Altfel, am impresia că timpul a stat în loc. Nimic nu s-a întâmplat, nici mașina nu prea s-a mișcat. Din fericire am încheiat anul și din primăvară am revenit complet la normal. Ne-am luat certificatul verde, ne-am asigurat că ne păstrăm sănătoși și am revenit în forță. Iar mașina noastră nu face excepție. A fost o vară lungă în kilometri și plină de aventuri frumoase.

Photo by Danik Prihodko from Pexels

Weekend la Băile Felix

Vara a început cu o mică escapadă la Băile Felix unde am fost să sărbătorim ziua celei mai bune prietene. M-am rugat o săptămâna ca să plouă la noi acasă, ca să putem pleca un weekend împreună cu logodnicul meu. A funcționat. Apoi am ajuns primii la destinație, iar după vreo 2 ore am început să ne uităm pe calendar dacă sigur am nimerit weekendul pentru că trebuia să ajungă toată lumea și nu ajunsese nimeni. Cei drept, ne-am cam panicat puțin. În plus, era o escapadă surpriză, nici nu o puteam suna să întreb pe unde sunt ei, ea neavând nici o idee că o să fim toți prietenii ei acolo. A fost cel mai fain weekend, relaxant, amuzant și cu oameni minunați.

Drum obositor în Cehia

M-am aventurat să merg singură în Cehia după niște piese de schimb pentru fabrică. Nu am probleme să merg singură nici măcar când vine vorba de drum lung. Nu îmi e frică de probleme care pot apărea pentru că deja am devenit imună la ele. Știu deja că toate se rezolvă la un moment dat. Singura problemă a mea a fost că am rămas fără baterie (tipic mie), iar încărcătorul de mașină evident că era stricat. Așă că am mai primit o lecție de ținut minte: când pleci de acasă, verifici mașina, semnalizarile, ulei, apă, te asiguri că ai plinul făcut și încărcatorul de mașină funcțional!

Nuntă în Maramureș

Un alt weekend frumos a fost în zona Maramureșului, unde am luat parte la o nuntă superbă, plină de tradiții și obiceiuri din zonă. O escapadă fără peripeții și revitalizantă.

Nuntă în Slovacia

Aici am condus eu cam jumătate din drum. Autostrada a fost cam aglomerată, dar nimic neobișnuit. Agitația a început de la a doua jumătate a drumului. Tata a sunat că are nevoie urgent de acte pentru o livrare în străinătate, GPS-ul mașinii nu voia nicicum să mai arate harta și să se conecteze cu telefonul meu, am aflat că am un curs online de 5 ore și internetul îmi juca feste pentru că eram în zonă muntoasă. Eu tot butonam pe telefon ba să văd harta, ba să trimit mail, ba să se reconecteze cursul. Evident că m-a lăsat și bateria la handsfree și în loc de muzică ascultam în mașină cursul de evaluare a întreprinderii de la CECCAR. La un moment dat m-a bufnit plânsul de nervi și stres. Ne-am oprit să mă mai liniștesc și să ne mai dezmorțim. Și-a revenit și GPS-ul de la aerul curat și s-au mai potolit lucrurile. Am ajuns cu bine la destinație, dar evident că la cina programată de miri, eu am stat super tăcută, cu casca în ureche, așterptând să dau testul final la curs, ca să pot să particip și eu la cină.

Cam așa arată escapadele noastre, mai cu peripeții, mai cu un curs povestit în casca din ureche. Altfel parcă nu am fi noi. Însă ce știm sigur, mașina trebuie să fie mereu pregătită de aventură. E dotată cu GPS, mereu cu service-ul făcut, încărcătorul de telefon de nelipsit, un cârlig de remorcare pentru că nu se știe niciodată când e nevoie de el.

În viitor sper să ne luăm un suport biciclete, poate reuțim să ajungem și într-o excursie prin natură unde să putem să ne plimbăm cu biciclete și să renunțăm la mașină.

O escapadă plină de aventuri v-am povestit și în articolul Povestea unei mașini curajoase. Asta a fost supremă, până în momentul de față.

Articolul a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, la Proba 2. Plimbări pe 4 roți lansată de AutoGedal.

%d blogeri au apreciat: