Black Days Edition la Elefant BOOKS 50
Beauty for soul,  Carti

Black Days Edition la Elefant BOOKS50

Rar când vă vorbesc într-un articol complet despre ce să cumpărați de Black Friday. Însă în dimineața asta printre primele mailuri pe care le-am remarcat a fost cel de la Elefant, care anunța reduceri de 50% la cărți. Și am văzut câteva cărți care mi-au plăcut și cred că merită să vă bucurați de ele, mai ales acum când sunt 2 zile de reduceri, 24 noiembrie și 25 noiembrie. Hai să vedem ce am văzut interesant la Elefant BOOKS50.

Biblioteca de la miezul nopții – Matt Haig

O carte de ficțiune, cu iz de dezvoltare personală. Haig o prezintă pe Nora, o femeie plină de regrete în viață, care ajunge într-o bibliotecă, o staționare între cele două lumi: viața pe pământ și moarte. Acolo are posibilitatea de a-și îndrepta regretele. De a schimba alegerile din trecut pentru a-și schimba viața. Dar oare dacă schimbă alegerile din trecut, acestea o să-i asigure un viitor mai bun?

De multe ori ne punem întrebarea dacă am ales bine. Dacă nu era totul mai bine dacă alegeam diferit. Cartea asta ne pune pe gânduri, dar ne și ajută să trecem peste anumite regrete din trecut. Mi-a plăcut super mult, chiar o recomand. O găsiți AICI, iar cu codul BOOKS50 aveți reducere 50%.

Sursă foto Editura Litera

Gândește ca un călugăr – Jay Shetty

Cum spune și Shetty „antrenează-ți mintea pentru a-ți găsi liniștea și scopul în viața de zi cu zi”. O carte despre cum să gândești pozitiv, cum să îți tratezi fricile, cum să renunți la comparații, la gândire excesivă. Fiecare lecție din carte vine cu un exercițiu prin care să pui în practică cele învățate. O carte care te împinge spre cunoașterea de sine, spre o gândire diferită decât am fost învățați.

Inițial, denumirea cărții mi-a dat de gândit dacă vreau să o citesc sau nu. Dar era o carte din bookclub-ul Ștefanei Peev și am zis că încerc. Jay a fost un copil normal, dintr-o familie normală. Totul a luat o turnură diferită atunci când a decis să meargă în India și să se călugărească. Nu a fost menirea lui să fie călugăr toată viața. Însă a învățat o mulțime de lucruri importante din această experiență. Și tocmai despre asta ne povestește în carte.

La fel ca ceilalți, am crezut că meditația presupune doar să stai și să nu te gândești la nimic. Și că așa ceva nu funcționează la mine. Eu mereu am tendința de a analiza fiecare parte, mintea îmi e inundată de mii de gânduri. Cartea asta mi-a schimbat percepția. Am învățat să conștientizez lucrurile care nu îmi sunt de folos sau nu sunt în avantajul meu, să nu mă compar cu cei din jur, să nu îmi fie frică de eșec și să fiu recunoscătoare pentru ceea ce sunt și ceea ce am. De asta îți recomand cartea. O găsești exact AICI, iar cu codul BOOKS50 ai reducere 50%.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

O carte pe care fiecare ar trebui să o citească cel puțin o dată în viață. O carte care ne arată că nu toți iubim la fel. Că poate partenerul nostru nu e neglijent cu noi, poate doar are un alt limbaj al iubirii. Dacă pentru tine iubirea se arată prin declarații de iubire și scrisorele/mesaje de dragoste, pentru partener iubirea înseamnă atingeri, ținut în brațe și săruturi pe furiș. Chapman ne prezintă cele 5 feluri în care iubesc oamenii: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic.

Dacă știi care e limbajul tău, dar cunoști și limbajul partenerului, s-ar putea să salvezi o relație care părea pănă atunci să nu meargă, să scapi de niște stres și poate chiar să duci relația la un alt nivel. E un must-have în casa fiecăruia, așa că îți rămâne doar să intri AICI și să te bucuri de cei 50% reducere.

Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

Mi se pare că nu ratez nici un moment în a recomanda cartea asta. Am făcut-o cadou, am povestit despre ea, am scris despre ea. Oh, da. Încă nu are o recenzie pe blog, dar promit să îndrept această greșeală.

Cartea care ar trebui să vină la pachet cu abecedarul. Pentru că e abecedarul educației financiare. E suficient să citești cartea asta pentru a-ți da seama de ce nu îți ajung banii de la un salariu la altu, unde greșești atunci când vine vorba despre finanțele familiei. De ce o mașină nouă nu este o investiție. Și când un credit bancar este un avantaj. De ce unii muncesc, iar alții câștigă bani. Și ce ar trebui să îți înveți copilul despre bani. E atât de mult de scris despre carte, că aș mai face una :)) Vă las link AICI și să vă bucurați de codul BOOKS50.

Photo by Enzo Muñoz from Pexels

Ficțiune și lecturi de relaxare

Am ales să-ți spun de câteva cărți din beletristică, cărți de relaxare, cum le spun eu. Și aici prima ar fi Love & Gelato scrisă de Jenna Evans Welch. V-am povestit în recenzie mai multe detalii. Pe scurt, e o carte lejeră, care te duce cu gândul la vacanță, la iubire adolescentină, la descoperire.

Hoțul de cărți de Markus Zusak este o altă carte, aceasta însă fiind cu un subiect mai greu. Arată viața unei fetițe din vremea Germaniei naziste. Dacă vă place ficțiune istorică, e un must to read. Văd că lipsește o recenzie, dar mă revanșez.

Pe aceași lungime de undă este și Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne. O carte foarte emoționantă și de impact. E o ficțiune, dar cunoscând atrocitățile care aveau loc în acele timpuri, simți povestea ca fiind adevărată. Pentru că îți dai seama că se putea întâmpla cu adevărat. Mi-a plăcut că autorul tratează subiectul cu inocența pură a copiilor. Exact așa cum ar vedea un copil situația dată. Și e atât de dureros știind că atât de mulți copii au trecut prin astfel de situații.

Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand este o altă ficțiune foarte drăguță. E despre cum să treci peste niște încercări mari ale vieții. Cum există viață și după moartea cuiva drag. E o carte relaxantă și plăcută. Recomand să fie citită toată seria pentru a înțelege complet povestea. Prima parte doar ne introduce în poveste.

Nonficțiune, istorie și biografii

Încep lista cu Saga Favoritelor scrisă de Jean des Cars pentru că e un fel de istorie nespusă la școală. Mereu ne place să aflăm mici picanterii din viața altora. De data asta aflăm picanteriile din viața unor regi și conducători. Găsiți și despre de-ai noștri, români. Că doar nu erau nici ei excepții.

Lean In de Sheryl Sandberg este o altă carte de citit. Momentan găsesc doar în engleză, dar poate nu e un impediment pentru tine. O carte care tratează problema de diferențe între sexul feminin și masculin. Și cum încă se mai pot vedea aceste vechi mentalități cum că femeile sunt mai slabe decât bărbații. Oarecum, cred că mereu o să fie așa.

Sapiens. Scurta istorie a omenirii de Yuval Noah Harari este o carte care ne descrețește mintea și ne scoate din vechea poveste cum că omul se trage din Adam și Eva sau din maimuță. E totuși ceva mult mai complex decât aceste povești de adormit copii. E tare interesant să afli cam cum am ajuns la tehnologia din ziua de azi, cum am reușit să ne deosebim de restul animalelor. E interesant.

Photo by Vlada Karpovich from Pexels

Am îndrugat aici o mulțime de informații. Vă mai las câteva titluri peste care să aruncați un ochi și am terminat: Omul in cautarea sensului vietii – Vicktor Frankl, Oscar si Tanti Roz – Eric Emmanuel Schmitt, Maitreyi – Mircea Eliade, Fata din tren – Paula Hawkins, Începe cu ce nu-ti place. Editia a III-a – Brian Tracy.

V-am lăsat doar titlurile cărților pe care eu le-am citit și mi-au plăcut. Dar sunt sigură că găsiți mult mai multe cărți interesante. Și chiar vă rog să lăsați în comentarii ce cărți v-ați ales voi de la Elefant BOOKS50.

%d blogeri au apreciat: