Ce am învățat din cărțile citite
Beauty for soul,  Carti

Ce am învățat din cărțile citite #6 – seria Amanții de Corina Ozon

Următoarele cinci titluri din seria cu cărțile citite sunt cărțile din seria Corinei Ozon, Amanții. Defapt 4 erau din serie și o carte extra. Dar prefer să le tratez pe toate în articolul acesta și atunci acopăr atât rubrica de ce am învățat din cărțile citite, cât și recenzia seriei. Asta pentru că este o serie despre care nu pot da foarte multe informații pentru că o să vă dezvălui mult prea multe detalii picante.

#1 – Zilele amanților

#2 – Nopțile amanților

#3 – Amanții 3.0

#4 – Divorțurile amanților

#5 – Drumurile amanților

Poate deja vă faceți idei cam despre ce se vorbește în seria Amanții. Dar dacă nu o citiți, pierdeți întregul farmec. Corina abordează un limbaj foarte lejer, pe alocuri puțin vulgar. Eu aș spune că doar prezintă realitatea în esența ei pură și neîndulcită. Toată seria mi s-a părut foarte amuzantă, ca și scriere. Ca poveste, nu aș vrea să mă aflu în locul personajelor. Dar trebuie să recunoaștem, de multe ori întâlnim astfel de povești și în realitate. Hai să facem cunoștință cu personajele principale:

Mircea – soțul plictisit de job-ul de a fi „soț”; visătorul

Mircea este modelul bărbatului plictisit de soție, de statutul acesta de a fi însurat și a trebui să fie fidel. Își iubește copii, dar pe principiul „mai răruț, că-i mai drăguț”. Evident că dușmanul numărul unu este soacra lui, iar marea lui iubire este chiar amanta, Cati. Mircea este genul de bărbat căruia îi place să știe că are o familie la care se întoarce la nevoie, o soție care să se ocupe de gospodărie și copii și o femeie frumoasă la care apelează când are chef.

Leoaică tânără, iubirea

Cati este frumoasa și tănăra amantă a lui Mircea. Femeia ideală pentru un bărbat ca Mircea, am spune. Însă Cati în adâncul sufletului este la fel ca oricare femeie. Dincolo de distracție, își dorește la un moment dat să se stabilească „la casa ei” (soț, copii etc.).

Soția plictisitoare, dar gospodină

Teo este soția lui Mircea, femeia cu care locuiește, este căsătorit și are doi copii. Am spune despre ea că este gospodină, însă nefericită în căsnicie. S-a delăsat, nu se mai aranjează și tot timpul îi ocupă familia.

Situația prezentată este cea de la începutul poveștii Amanților. Pe parcurs, lucrurile se complică. Apar personaje noi, precum Epaminonda, un tembel bogat care devine soțul lui Cati, Nelu, prietenul lui Mircea, un alt fustangiu notoriu, Simina, Cami, Larisa și alții. O să apară zeci de situații comice și lucruri care complică vieților personajelor noastre.

Seria Corinei nu este o capodoperă literară, dar te bine dispune, e amuzantă și savuroasă. E o lectură de relaxare. Vă las căteva citate, ca să vă dați seama de unele lucruri. Dar vă zic de acum: ori o să o adorați, ori nu o să citiți.

PS: Documentându-mă pentru articol, am descoperit că Amanții au fost prinși de pandemie. Se pare că le aflăm și povestea despre Carantina amanților. Chiar îmi lipseau.

Cărțile Corinei găsiți pe Scribd unde puteți să vă bucura gratis 60 de zile dacă vă faceți cont acum AICI. Le găsiți și în librării, la Libris.ro, Elefant.ro, Librăria Delfin, Cărturești.

%d blogeri au apreciat: