Lecturi de Halloween #halloweenchallengeromania
Beauty for soul,  Carti

Lecturi de Halloween

Bo-ho-hoo dragilor, a sosit sezonul dovlecilor sculptaţi, mirosul dulce a prăjiturilor cu dovleac, dar şi a diferitelor costumaţii de Halloween. Este momentul din an când fiecare poate să devină orice îşi doreşte: o vedetă, un personaj din film sau din desenele preferate din copilărie; să apeleze la un machiaj amuzant sau înfricoşător. Doar e Halloween! Şi se simte peste tot: în cluburi, pe reţele sociale, în alegerea filmelor sau în lecturi de Halloween.

Până acum m-am uitat la filme cu tema Halloween, am încercat diverse machiaje, dar niciodată nu mi-am ales câteva cărţi pe tema asta. Aşa că astăzi m-am pus pe întocmit o listă de lecturi de Halloween. Vă propun câteva cărţi interesante pe care vreau neapărat să le citesc.

1.Dracula de Bram Stoker. Cum să începi să vorbeşti despre Halloween şi să nu pomeneşti de marele nostru Dracula? O carte care mi-a plăcut foarte mult, o poveste care te ţine în suspans. Mi-a plăcut să descopăr povestea lui Dracula şi mai ales povestea de la castelul Bran. Parcă vizita la castel a fost mult mai intens simţită, plină de mister şi dorinţă de a descoperi mai multe. Cred că e o lectură obligatorie pentru poporul român. E legenda noastră. O legendă mult prea populară şi devorată de lumea-ntreagă.

2.Frankenstei de Marry Shelley. Cu siguranţă toată lumea a auzit de celebra poveste a lui Frankenstein. Un tânăr student forţează destinul şi creează din bucăţi un adevărat monstru. Tragedia omului creat constă în faptul că, deşi are un aspect înfiorător, este totuşi marcat de trăiri şi sentimente umane. Respins de societate, monstrul începe să ucidă şi nu poate fi oprit decât de creatorul său. Interesant, nu?

3.Coraline de Neil Gaiman. Cartea aceasta mi-a atras atenţia cu coperta ei superbă, încă de acum câţiva ani, când am văzut-o pentru prima oară la bibliotecă. De atunci mă tot gândesc că trebuie să îi descopăr povestea. Aşa că am dat un search, iar acum sunt nerăbdătoare să o citesc. Este povestea unei fetiţe care se mută cu părinţii ei într-o casă nouă. Acolo descoperă o uşă zidită, care pare să nu ducă nicăieri. Totuşi, se pare că uşa o să ducă într-o altă lume şi o să deschidă o întreagă poveste palpitantă.

4. Ghici cine moare primul de M.J. Arlidge. Hmmm, oare? ,,Unul trăieşte, celălalt moare. E singura soluţie.
Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui.
Sunt suflete-pereche. Vor să-și petreacă restul vieții împreună.
Însă când se trezesc singuri și dezorientați într-un subsol părăsit, groaza îi copleșește.
Nu au la dispoziție decât o armă încărcată cu un singur glonț și însoțită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supraviețuitorul va fi liber”.
Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseși comit crimă?
Torturați de spaimă, disperare, sete și inaniție, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară.” – Libris. Ne rămăne să ghicim cine sau să devorăm cartea în aflarea răspunsului.

5.Cimitirul animalelor de Stephen King. Nici nu cred că are importanță ce carte îți alegi, Stephen King se încadrează cu toate în temă. Eu însă îmi doresc de ceva timp să citesc Cimitirul animalelor. „Dorința de a înșela moartea este ciudată și extrem de serioasă în același timp. Mulți cred că viața începe de abia după intrarea în Împărăția Domnului. Și probabil că pentru ei așa și este. Atunci, de ce să-ți pui problema să aduci pe cineva înapoi? Alții se întreabă la fel de serios ce este dincolo. Și dacă există un «după moarte». Oricum, atunci când ești confruntat cu moartea unei ființe dragi, vrei, la rândul tău, să înfrunți moartea, să o păcălești. Ai fi însă în stare să faci tot ceea ce face Louis Creed? Sunt sigur că da, iar acest lucru mă înspăimântă…“ – Libris

5 lecturi de Halloween, pline de suspans îi mister. Acestea sunt propunerile mele. Aștept cu nerăbdare să le descopăr pe cele pe care nu le-am citit încă și să povestim impresiile împreună. 

Nu chiar horror, dar lectură care te ține în suspans, vezi și Recenzie: Mincinoșii de Emily Lockhart

Tu ce ai adăuga pe lista de lecturi de Halloween?

Postarea a fost inspirată cu ocazia colaborării de Halloween #halloweenchallengeromania cu fete superbe și talentate din bloggosfera românească. Vă invit să le descoperiți creațiile:

 1. Talpos Romina – https://www.youtube.com/user/greenlitlleeyes https://www.instagram.com/rominat/
 2. Apetrei Camelia – http://www.apetreicamelia.ro
 3. Madalina Oros – https://www.instagram.com/madalina_oros/
 4. Cristina Pocol – https://www.instagram.com/cristina.alexandra.p
 5. Georgiana Sabina – https://frumuseteavorbeste.com
 6. Vyo Vyoleta – https://www.instagram.com/vyo_b/
 7. Cristina Elena Alexandroaia – https://www.instagram.com/cristina.elena99/
 8. Madalina Radu – http://www.instagram.com/madalinaaradu
 9. Oprea Cami – https://www.instagram.com/opreacami/?hl=en
 10. Ioana Chirita – https://ioana.blog si postare pe ig https://instagram.com/ioana.raw/
 11. Silaghi Denisa – https://www.youtube.com/channel/UCCA2XQ4kde4_zbBTYjP6P1w https://www.instagram.com/silaghidenisa/?hl=ro
 12. Andra Katerina – https://www.instagram.com/andrakatblog/ si http://andrakat.com
 13. Oana Alexandru – https://www.instagram.com/oanaalexandru_beautyblog/
 14. Camelia Mocanu – https://www.instagram.com/m.camii96/?hl=ro
 15. Simona Codila – https://ideenundinspiration.blogspot.com si https://www.instagram.com/simonadoris/?hl=de
 16. Iulia-Diana Beldean – https://iuliabeldean.blogspot.ro
 17. Daiana Slavuteanu https://daiana.eu/ si https://www.instagram.com/daianaslavuteanu/
 18. Enache Mihaela Ionela – https://www.instagram.com/myaoana/
 19. Pop Madalina – https://www.instagram.com/madalina_videoblog/?hl=ro
 20. Adelina Matei – https://edade.wordpress.com, https://www.instagram.com/edadde/
 21. Irina Mihaela Claudia- https://momentuldefrumusete.wordpress.com
 22. Anna Pesclevei – https://www.youtube.com/channel/UCVzkyl-Ge6wLYUGSpNSV4dw
 23. Raluca Andreea – https://ralublogs.wordpress.com/ https://www.instagram.com/ralucaandreea96/
%d blogeri au apreciat: