Cum alegem produsele de îngrijire lindemona blog
Beauty,  Corp,  Ten

Cum alegem produsele de îngrijire?

Îngrijirea pielii este unul din cele mai îndrăgite subiecte pentru femei, însă sunt tot mai mulți bărbați care se informează despre acest subiect. Îngrijirea este foarte importantă pentru toată lumea, indiferent de sex, culoarea pielii sau vârstă. Însă pentru a putea alege corect produsele de îngrijire, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante.

5 aspecte importante în alegerea produselor de îngrijire

Produsele de îngrijire se găsesc la tot pasul, pentru toate bugetele și toate gusturile. Pare foarte ușor să le alegi. Și totuși nu este chiar așa. Totuși apar diverse produse așa zise de lux care ajung să ditrugă tenul și pielea a mii de oameni. Nu putem permite asemenea lucruri. Și pentru a preveni astfel de neplăceri, vreau să vă ofer o serie de articole despre îngrijire și despre cum aleg eu produsele de îngrijire.

Specific, nu sunt medic, scriu din experiența mea și încerc să vin cu articole cât mai bine documentate. Studiez domeniul de beauty de 10 ani, testez produse și citesc zilnic despre acest subiect. Trecând peste această precizare, hai să vedem care sunt cele mai importante 5 aspecte atunci când ne alegem produsele de îngrijire.

1.Produse testate dermatologic

Cel mai important în alegerea unui produs de îngrijire a pielii este să verificați dacă produsul a fost testat dermatologic. Orice puneți pe piele poate cauza iritații și neplăceri. Produsele înainte de a fi lansate în piață, trebuie testate dermatologic. Iar acest lucru este specificat pe fiecare produs sau pe site-ul de prezentare a firmei producătoare. Dacă lipsește, puneți un semn de întrebare. Caută informații despre firma respectivă și despre produsele lor.

2.Data expirării

Una dintre cele mai importante aspecte atunci când facem cumpărături, fie că este vorba despre cosmetice sau despre alimente, este data valabilității. Verifică pe ambalaj dacă produsul este valabil și pentru cât timp. Produsele de îngrijire au 2 feluri de termene: termen de expirare și termen de consum. Primul este acea dată scrisă pe ambalaj, până când se poate folosi produsul. Al doilea, este termenul în care un produs deschis trebuie să fie consumat. Acesta apare în spatele ambalajului, jos, scris pe un semn care seamănă cu un recipient de cremă deschisă. Apar de obicei inscripții precum 3M, 6M, 12M. M înseamnă Months, respectiv „luni”. După acest termen, ingredientele se degradează și pot provoca efecte adverse.

cum alegem produsele de ingrijire

3.Nu cunoști firma? Apelează la Sf. Google

Există pe piață mii de firme, nu avem cum să cunoaștem toate și nici nu trebuie. Atunci când vezi un produs interesant, dar nu știi nimic nici despre el, nici despre firma producătoare, apelează la Google. Sunt sute de bloggeri care scriu review-uri despre produse, zeci de vloggeri de beauty care arată pe YouTube produsele, cumpărători care lasă câte o recenzie pe site-uri despre produse. Dacă nici așa nu găsești nimic relevant, puneți un semn de întrebare și consultă măcar lista de ingrediente înainte să cumperi produsul.

4.Lista de ingrediente – un mister latinesc

Cu zeci de denumiri latinești, lista de ingrediente ni se pare un mister greu de descifrat. Dar nu este chiar așa de greu. Sunt diverse site-uri sau aplicații foarte utile, precum SkinCarisma, Paulas Choise Ingredient Dictionary, CosDNA, Oriflame a lansat de curând un Dicționat de ingrediente. O aplicație super utilă, mai ales dacă ești la magazin deja este Clean Beauty, care îți permite să scanezi lista de ingrediente și te avertizează care sunt ingredientele mai puțin bune și de ce.

5.Eticheta

Fiecare produs are o etichetă. Dacă nu o are, chiar că este dubios. Doar produsele handmade nu au, însă și acelea de multe ori au scris pe spate sau o listă atașată. Fiecare etichetă are informații minime, precum data expirării, listă de ingrediente, gramaj, producător, perioadă pentru a fi consumat, țara în care a fost fabricat, numărul lotului de fabricație.

6.Ambalaj

Las la final partea aceasta, dar totuși vreau să o specific. Ambalajul este și el important atunci când ne alegem produsele de îngrijire. Floricelele și foița de aur de pe ambalaj ne bucură ochii, dar nu ne ajută cu nimic altceva. Mă refer aici la alegerea unor produse în ambalaje de calitate și care ți se par practic de folosit. Dacă alegem creme, serumuri, de preferat sunt ambalajele din sticlă mată, netrasparentă pentru a-și menține cât mai bine proprietățile.

Acestea sunt în opinia mea cele mai importante aspecte atunci când decidem să cumpărăm un produs, mai ales când nu cunoaștem nici produsul, nici firma producătoare. Evident, urmează și altele, precum tipul de ten/piele, probleme pe care vrem să tratăm, etc. Însă acelea în alt articol, fiind deja o selecție mai personală. Aceste 6 aspecte consider de top pentru a evita firmele fantomă, produse fake sau produse care au afectat sute de oameni înainte, dar despre care poate nu s-a vorbit în presă sau în public, și nu cunoaștem toate amânuntele. Așa le putem preveni.

Și un îndemn: dacă aveți experiențe neplăcute cu anumite produse sau firme, nu vă sfiiți să vorbiți. Puteți preveni o mulțime de oameni să nu treacă prin ce ați trecut voi. Și cei vinovați să fie trași la răspundere.

Voi cum vă alegeți produsele de îngrijire? Care sunt cele mai importante aspecte la care vă uitați?

%d blogeri au apreciat: