Cum am inceput sa scriu p blog lindemona blogger roman beauty lifestyle personal
Blogging

Cum am început să scriu

Cu siguranţă nu ne cunoaştem de mult timp. Sau poate acum schimbăm primele cuvinte. Poate citeşti blogul acesta de când am început să scriu pe el, din 13 mai 2015, când am publicat primul articol. Dar nu acesta a fost momentul când am făcut cunoştinţă cu tot ce înseamnă blogging. Având în vedere că se fac cam 10 ani de când cochetez cu blogging, m-am gândit să aniversez cu un articol special. Azi vă povestesc despre cum am început să scriu pe blog.

Ţii minte de Piczo.com? Slabe şanse ca răspunsul tău să fie unul pozitiv. Cred că era în vogă undeva prin anii 2007, poate chiar dinainte. Era un site unde puteai să îţi creezi propriul jurnal, o pagină personală. Am dat un search şi cu dezamăgire am constatat că nici nu mai există. A fost primul meu… hmmm… blog? Nu chiar. Era un fel de site pe care îl făceai gratuit şi unde puteai adăuga diverse poze, chestiuţe bling-bling. Îmi pare rău că nu am niciunde măcar un printscreen cu el. Nici nu mai ţin minte exact cum funcţiona. Cert este că acesta a fost momentul în care am descoperit scrisul online (nu se putea numi blogging încă).

cum am inceput sa fac blogging

Efectiv am început să scriu prin anii 2008, când am descoperit blogpost şi ce înseamnă blogging. Apoi, împreună cu o prietenă am decis să facem blogul linde-and-izaura.blogspot.com, unde scriam poeziile noastre şi diverse creaţii literare. Aşa am învăţat bazele limbajului HTML, despre ce înseamnă un site sau cum să promovezi un blog. Au fost primii paşi în lumea asta a blogging-ului, într-o perioadă în care nu auzeai de bloguri la fiecare pas. Mi-am făcut o mulţime de prieteni, cu unii ţin şi acum legătura. Aşa l-am cunoscut şi pe Phlo, care s-a alăturat proiectului nostru şi scria poezii foarte frumoase. Încă ţinem legătura.

Se spune că orice minune ţine 3 zile. Ei bine, pe noi ne-a ţinut aproape 2 ani. Dar viaţa are rezervate căile ei. Iar cum fiecare a luat-o pe alt drum, blogul a rămas fără un scriitor. Eu şi Izaura am fost acaparate de tot ce înseamnă panică dinainte de bacalaureat, apoi am mers la studii, în locaţii diferite, iar timpul nu ne permitea să ne ocupăm serios de blog. Mie îmi era dor să scriu, aşa că am avut o tentativă de a face un blog propriu, cafeadedimineata.wordpress.com încă din 2009. Dar din 2011 am început să mă implic serios în voluntariat şi tot ce însemna facultate. Iar din 2012 am devenit coordonator al departamentului PR, ceea ce presupunea să mă ocup de site-ul organizaţiei, de comunicate de presă, de comunicare cu studenţii, reţelele de socializare etc. Timpul de abea îmi permitea să dorm. Cu toate astea a fost o peioadă superbă din viaţa mea de student. Şi am avut enorm de multe lucruri de învăţat.

Citeşte mai multe în: 25 de lucruri despre mine

Acum vă scriu pe un blog cu domeniu propriu. Mi-am dorit foarte mult acest lucru. Pentru că a început să îmi lipsească foarte mult blogging-ul şi am simţit că am despre ce să vorbesc, vreau să vă povestesc o mulţime de lucruri, să scriu articole pe care mi-ar plăcea să le citesc pe internet, dar pe care nu am reuşit să le găsesc. Îmi doresc să învăţ cât mai multe lucruri despre blogging şi să vă ofer articole cât mai calitative, educative şi interesante.

Aşa am început să scriu, iar povestea v-a continua 🙂 Tu ai un blog? Sau ai încercat să scrii?

 

 

va continua va uma

 

%d blogeri au apreciat: