Tips & tricks esențiale despre bijuteriile cumpărate online
Fashion

Tips & tricks esențiale despre bijuteriile cumpărate online

Cumpărăturile online au prins un loc fruntaș de câțiva ani, iar problemele cu care ne confruntăm în ultima perioadă ne fac să recurgem tot mai mult la magazine online. Un lucru foarte bun, aș adăuga eu. Sunt una dintre adepții cumpărăturilor online. De la haine, la cosmetice, de la medicamente la piese de schimb pentru utilaje, cam totul caut în online. Văd o mulțime de avantaje în asta. Pot să-mi verific prețurile, ofertele existente, dacă nu sunt sigură, pot căuta informații suplimentare. Lucruri pe care într-un magazin fizic nu prea reușesc să le fac. Însă cumpărăturile online nu sunt lipsite de „evenimente” de fiecare dată. Astfel că astăzi aș vrea să îți dau câteva tips & tricks esențiale atunci când vine vorba despre bijuteriile cumpărate online.

Cel mai important – Cine e vânzătorul?

Ai văzut niște bijuterii din argint absolut minunate și vrei să le cumperi imediat? Te sfâtuiesc să faci măcar 2-3 minute un research. În primul rând, caută câteva informații despre magazinul online, asta dacă nu ești deja familiarizat cu el. Verifică ce experiență au avut alți cumpărători cu firma respectivă, vezi cam ce informații au pe site-ul lor, dacă au mai multe produse etc. Orice lucru e bun, important e să știi de unde cumperi, să te simți în siguranță în magazinul respectiv. Este exact ca atunci când pășești într-un magazin fizic. Dacă nu îți place și nu îți inspiră încredere, nu prea cred că ai lăsa acolo banii și ai reveni a doua zi după produse. Așa e și cu magazinele online.

Politica de rambursare

Un alt aspect important este să verifici politica lor de rambursare sau dacă acceptă schimb de produse, în caz că nu ți se potrivește. Dacă magazinul nu are o politică bună, s-ar putea să ai probleme în cazul în care nu ești mulțumit de ce primești. Iar atunci când vine vorba de bijuterii, chiar ți-ai dori să știi că primești exact ce îți dorești. Sincer, dacă ai găsit o pereche de cercei care se potrivesc minunat la rochia elegantă pe care trebuie să o porți la nunta celei mai bune prietene și ai primi ceva care nu se potrivește deloc, nu cred că ai fi cea mai încântată.

Transportul

De multe ori ne uităm după prețurile bune și ofertele avantajoase, dar uităm să verificăm care este costul transportului. S-ar putea ca oferta să nu mai fie așa interesantă dacă transportul este triplu față de prețurile practicate de alte magazine. Dacă îți plac bijuteriile găsite, poate o să accepți să le cumperi și așa. Dar prima dată verifică. Tot aici aș adăuga și termenul de livrare. Fii sigur că nu aștepți 3 luni după inelul pe care vrei săptămâna viitoare să-l faci cadou cuiva drag.

Recenzii despre produse

Să tragi cu ochiul la secțiunea de recenzii s-ar putea să te scutească de un viitor retur. Vezi ce spun alți oameni care au primit deja bijuteria respectivă. Dacă magazinul nu are, poate reușești să găsești pe Google. Dacă nu găsești nici o informație despre magazin sau produsele lor, s-ar putea să apară un semn de întrebare „de ce?”. Și ne întoarcem la punctul 1.

Atunci când vine vorba despre bijuterii, eu caut poze și recenzii pe Google sau etichetări pe Instagram, ca să văd dacă și în alte poze arată la fel de minunat bijuteria respectivă. Văzută din diverse unghiuri, bijuteria arată diferit. Așa îți poți da seama dacă este ceea ce îți dorești.

Informații despre produs

Un ultim puncte, înainte de a finaliza comanda, asigură-te că știi toate informațiile despre produs: din ce material este, ce conține etc. Dacă ai neclarități, poți suna pentru informații. Orice magazin serios are o pagină de contact și îți răspunde cu drag la întrebări.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, la proba 9 lansată de Indira.ro.

%d blogeri au apreciat: