Informații utile

Bună dragilor,

Mă bucur că urmăriți blogul meu și că ați trecut pe aici. Mi-ar plăcea să vă lămuresc în legătură cu câteva lucruri care consider că sunt importante de știut.

În primul rând, deoarece vă vorbesc de multe ori despre produse cosmetice, consider că ar trebui să specific câteva detalii despre mine. Cu toți știm că părerea mea despre produse nu este una bătută în cui, ci se referă strict la experianța mea legată de acel produs. Asta nu înseamnă că pentru tipul vostru de piele are aceleași efecte, mai ales dacă aveți caracteristici total opuse. Așa că specific aici toate detaliile:

 • Ten
  • Tipul de ten: mixt-gras-acneic
  • Culoarea ochilor: căprui închiși
  • Nuanța pielii: medie
 • Păr
  • Culoarea părului: șaten
  • Tipul părului: normal spre gras, vârfurile uscate, fir subțire, drept
  • Lungimea părului: mediu

Cu siguranță ați observat că în review mereu când fac lista de ingrediente ale produselor, acestea sunt colorate și apar niște numere. Nu sunt de design, ci le colorez în funcție de nivelul de siguranță a ingredientului. Adică, analizez fiecare ingredient cu ajutorul unui site specializat (CosDNA), privind impactul lui asupra pielii în legătură cu acnee, iritație și siguranță. Unele ingrediente utilizate frecvent pot ajunge să dăuneze sănătății, iar pe acestea ar trebui să le evităm pe cât posibil. Aceasta este semnificația culorilor și semnelor folosite:

Valoarea comedogenic (acnee) și iritație de la 0 la 5 , cu cât este mai mică cu atât mai bine (mai puține șanse să stimuleze apariția acneii și a iritațiilor).

Indicele de siguranță de la 1 ~ 9, numărul inferior înseamnă că acest ingredient este un risc scăzut. Spre deosebire de comedogenic și iritare, siguranța pune accent pe indicele privind siguranța utilizării pe termen lung, potrivit raportului dăunător din CIR, RTECS, FDA și alte informații conexe. Scopul indicelui este de a evalua un prejudiciu pe termen lung a pielii, celulelor sau a corpul uman. Datele sursă includ experți internaționali, instituții și publicații. Dacă cele trei coloane sunt goale, înseamnă că nu există date ( nu indică dacă ingredientul este sigur sau nesigur).

Dorim să reamintim ghidul nostru, efectul produselor cosmetice depinde de concentrare, de calitate, proces și influența reciprocă a ingredientelor. Starea pielii fiecărei persoane este diferită (chiar și în continuă schimbare), să acorde o atenție și să înțeleagă ingredientele este o atitudine corectă, dar este nevoie de medici profesioniști pentru a diagnostica probleme ale pielii.” – CosDNA

 

%d blogeri au apreciat: