Review snail gel eml cosmetica lindemona blog gel extract melc cicatrizant
Corp,  Review

Review: Snail Gel de la EML Cosmetica

Un produs din lista cu Favoritele lunii Aprilie 2020 despre care aș vrea să vă povestesc astăzi. Este un produs care se găsește în stăinătate, însă nu cred că este un impediment acest lucru. Am găsit acest gel într-un magazin din Germania și am vrut să-l încerc. M-a atras ideea că are în compoziție extract de melc, cunoscut pentru beneficiile lui de cicatrizare și îmbunătățire a aspectului pielii. Așa că azi analizăm snail gel de la EML Cosmetica.

Despre produs

Gel de melc Regenerat Gel … reparatorul natural al pielii! Proprietățile restaurative ale extractului de melc au fost descoperite în urmă cu câțiva ani: pielea persoanelor care lucrau la o fermă de melci era remarcabil de intactă și moale, zgârieturile și tăieturile s-au vindecat remarcabil de repede și fără cicatrici. În plus, pielea arăta foarte tânără. Cercetările au arătat că extractul de melc conține ingrediente speciale:
Allantoina: favorizează recuperarea naturală a pielii, astfel încât vindecarea rănilor, cicatricile și vergeturile se estompează și dispar.
Acidul glicolic: îndepărtează celulele moarte ale pielii și lasă pielea netedă, ridurile și liniile de expresie fiind ameliorate.
Colagen și Elastin: sunt cele mai mari componente pentru a menține pielea netedă și rezistentă.

EML Cosmetica

Ingrediente

Sursă: SkinCarisma

AQUA, GLYCOL PROPILENE, GLICERINĂ, ULEI DE CASTOR HIDROGENAT PEG-40, SULFONE DIMETILILĂ,TRIETANOLAMINA, POLIETILENEGLYCOL 35000, ALLANTOIN, FENOXYETANANOL, FILTRAT DE SECRETIE SNAIL, BISABOLOL,ACETAT DE TOCOPERIL, CI 42051, GEL ALOE BARBADENSIS, CI 47005, D-LIMONENE, PERFUM, COUMARIN, BUTILFENILMETILIC PROPIONAL, BENICIL SALICILAT, HIDROXICITRONELLAL, HEXIL CINNAMAL, BUTIL PARABEN, PROPIL PARABEN,ISOBUTILPARABEN, ETILPARABEN, METILPARABEN, CLORURĂ DE SODIU, SULFAT DE SODIU, ACID ACRILIC, CICLOHEXANE,EUGENOL, CITRONELLOL

EML Cosmetica

Părerea mea

Ingrediente Produsul nu conține sulfați, alcool, silicon. În schimb are ulei de ricin și Triethanolamine care poate provoca acnee. E plină de parabeni și parfum, ceea ce m-a cam dezamăgit la ea. Puțin stau pe gânduri după ce am analizat lista de ingrediente.

Mod de folosire Se aplică pe pielea curată, de preferat de 2 ori pe zi și se masează până intră în piele. Atenție, dacă folosiți pe timp de zi, nu expuneți pielea la razele soarelui imediat, încercați să vă protejați.

Eficienţă Am folosit acest gel preponderent pentru a diminua semnele lăsate de acnee. Îl aplic doar seara pentru a acționa pe parcursul nopții. Tenul rămâne ok, pielea fină, iar cu timpul cicatricile sunt mai diminuate. Acum am început să-l folosesc și pentru cicatrici chirurgicale și pare ok. Eu am cicatrici mature, iar acestea se vindecă deja mult mai greu și mai lent. Însă folosesc des câte un produs cicatrizant pentru ele, ca să nu le abandonez de tot. Modificări mai sunt, așa că astfel de produse sunt bine venite.
După analizarea ingredientelor, am să renunț să-l mai folosesc pe ten, însă îl folosesc pentru cicatrici chirurgicale, pielea de pe corp (picioare, mai exact) fiind mai puțin sensibilă.

Miros Are un miros destul de proeminent, medicamentos. Mi se pare ciudățel, dar e ok.

Textură Cum spune și denumirea, este un gel, inițial lipicios, dar după 1-2 minute această senzație dispare și pielea rămâne complet uscată, gelul fiind absobrit de piele.

Ambalaj Are un ambalaj tare simplu din plastic, cu capac și un capac mic pentru a proteja crema.

De unde? Gășiți pe eBay și Amazon

Cu cât? Costă în jur de 40-45 lei. Deși din câte îmi aduc aminte, în Germania se găsește la Action și parcă e mai ieftin de atât.

Cantitate 50 ml

Valabilitate 12 luni de la deschidere

Produs în Olanda.

Concluzia

Produsul în sine mi-a plăcut mult, a adus mici îmbunătățiri asupra pielii (nimic nu face minuni de pe o zi pe alta!), însă ingredientele mi-au dat de gândit puțin. Primele ingrediente sunt suuper ok, benefice. Problema constă în a doua jumătate unde sunt parabeni și parfum. Doar din cauza aceasta cred că nu am să-l recumpăr și caut produse pe bază de extras de melc cu ingrediente mai bune.

Tu ai folosit produse pe bază de Snail Gel? Ce firmă și cum ți s-au părut?

%d blogeri au apreciat: