Pardoseli din lemn lux natura ecologie meriti ce e mai bun lindemona
Blogging,  superblog

Pardoseli din lemn: lux, natură, ecologie. Meriți ce e mai bun

Orice zi mohorâtă, ca cea de astăzi, este o zi perfectă pentru planuri, punerea gândurilor în ordine și pentru visare. Este ziua în care mă scufund în visare cu ochii deschiși. Ziua în care adun fiecare idee și încerc să o pun cap la cap. Așa ia naștere proiectul casei noastre mult visate. O casă primitoare, cu geamuri mari prin care să pătrundă soarele și să ne mângăie sufletele zi de zi. O casă cu living încăpător, un șemineu și un parchet de lemn de calitate. O canapea și multe plante. O bucătărie cu miros de prăjituri proaspăt scoase din cuptor.

Parchet de lux curb edited 1

Schița căsuței noastre perfecte

Gândurile zboară tot mai departe. Schița casei se umple tot mai repede. Creionul alunecă pe coala albă și dintr-o dată căsuța visurilor noastre prinde contur. A rămas să studiem mai în detaliu fiecare colțișor din raiul nostru.

Fiecare cameră este deja conturată. Casa cuprinde un dormitor matrimonial liniștitor și odihnitor, un birou pentru zile productive, cu un colțișor cozy pentru lectură. Două camere în care copii să își creeze propriul colț de rai, cu poveștile lor preferate și eroii îndrăgiți. O baie frumoasă, cu cadă pentru serile reci și duș pentru diminețile grăbite. O bucătărie în care să miroasă a prăjituri proapăt scoase din cuptor. O cămară plină de bunătăți pentru iarnă. Un living spațios din care să răsune bucuria prietenilor. O terasă pentru serile calde de vară, înconjurată de flori și o zonă a bărbaților pentru grill. O grădină cu o diversitate de legume și zarzavat, căpșuni dulci, zmeură, afine sau smochine zemoase. O livadă cu pruni, caiși, meri, peri și viță de vie. Am crescut aproape de natură și cu produse direct din grădina proprie. Același lucru ne dorim și pentru copilașii noștri. Să aibă parte de o casă frumoasă și primitoare, călduroasă și în același timp să rămână aproape de natură.

Pereții albi și detaliile din lemn pun accent pe personalitatea casei. Culori calde și naturale sunt alegerea care ne definește perfect. Cred că alegerea unui parchet premium ar fi alegerea ideală. Un lemn care să oferă căldură casei noastre, un iz de natură și calitate, îmbinate perfect.

Stejar stratificat Curb 1

Pardoseli din lemn – unic sau clasic?

În călătoria noastră pentru identificarea elementelor ideale pentru casa noastră ne blocăm de mai multe ori. Știm că ne dorim un parchet de calitate, care să reziste perfect la proba timpului, să fie frumos, dar și prietenos cu natura.

Să alegem un parchet curb? Arată atât de natural, se îmbină superb cu rafinament și simplitate, în același timp. Sau să fie un parchet dublu stratificat din stejar, model Jamaica? O combinație frumoasă între clasic și exotic, cu evidențierea nervurilor din lemnul de stejar și potrivit pentru încălzirea în pardoseală. Parchetul dublu stratificat este fabricat din două esențe de lemn, ambele cu rol de durabilitate și calitatea pentru acest tip de pardoseală. Primul strat, de uzură, este confecționat din lemn de esență tare, menit să reziste timpului. Stratul de suport este fabricat din mesteacăn asigură stabilitate dimensională pardoselii, mai ales când este montată peste un sistem de încălzire prin pardoseală. 

Mă întorc la parchetul curb și constat că și acesta este potrivit pentru încălzire în pardoseală. Cu o grosime de 16 cm și un strat de uzură de 4 mm din lemn de stejar. Forma sa curbă totuși îl diferențiază de celelalte pardoseli din lemn. Îi oferă o notă unică și imită perfect unduirea naturală a lemnului.

O alegere atât de grea. Fiecare element al casei îl alegem cu grijă pentru confortul nostru, pentru binele naturii și pentru rezistența în timp. Dar uneori ne împotmolim în detalii. Gama foarte variată și de calitate ne încetinește alegerile, oricât de hotărâți păream de la bun început. Începi să te gândești la diverse detalii. Știm că ne dorim un parchet calitativ și frumos, potrivit pentru încălzire în pardoseală. Știm că nu vrem să renunțăm la calitate. Ne imaginăm cum copii noștri se vor bucura de o pardoseală caldă pe care își înșiră cu grijă jucăriile și pe care dansează cu piciorușele lor dolofane.

Și totuși nu știm dacă vrem să alegem ceva clasic, precum un parchet din lemn de stejar dublu stratificat sau să mergem cu o variantă mai unică, precum parchetul curb. Ambele sunt din stejar și îndeplinesc dorințele noastre. Ambele descoperim la cei de la Alma Parchet, astfel că știm că ambele sunt de calitate superioară. Iar ei oferă și servicii de montaj. Acum rămâne doar să ne dezmeticim și să vedem care produs se potrivește mai bine în timp cu ceea ce ne dorim noi de la căsuța noastră.

Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2024.

Stejar stratificat Curb 2