Oriunde călătorești, comunicarea e floare la ureche cu Vasco
superblog,  Travel

Călătorește oriunde cu Vasco Translator

Primăvara bate mai repede la ușa noastră în acest an. 1 martie chiar a fost un vestitor al zilelor mai călduroase. Natura revine cu pași repejori la viață, iar noi, oamenii, asemenea. Anotimpul meu preferat. Când pe străzi simți mirosul de flori, soarele îți zâmbește ademenitor, iarba și pomii prind culoarea de verde aprins, e momentul să evadezi din cotidian. Și pentru că oriunde călătorești, comunicarea e floare la ureche cu Vasco, azi te invit cu mine la o plimbare în țara vecină: grădina Zoologică din Szeged, Ungaria. Aproape, în natură, iar limba maghiară nu o să fie o problemă pentru tine. Promit!

Planuri de primăvară – Cine este Vasco?

Planurile de călătorie sunt bine venite oricând, indiferent de anotimp. Dar atunci când apar primele semne de primăvară, dorul de ducă crește instant. Corpul de activează, revine din hibernare, iar creierul începe să studieze noi opotunități de a scăpa de cotidian. Cel puțin noi așa funcționăm.

În februarie am ales o escapadă de un weekend în natură. O oază de liniște și relaxare, într-un sătuc din zona Hunedoarei. Despre destinație și vizita noastră la Muzeul Trenulețelor din Hunedoara trebuie să vă spun neapărat mai multe, într-un articol special dedicat. Astăzi vreau să vă spun despre o nouă descoperire: Vasco Translator. Pentru că uneori simțim nevoia de a ieși din zona de confort și să depășim granițele țării.

Cine este Vasco? Vasco este un traducător instant, sub forma unui gadget, pregătit să îți fie alături oriunde în lume. Sub forma unui smartphone, Vasco e pregătit să te ajute prin traducerea în 108 limbi, prin conversație directă, traduce texte sau texte fotografiate. Dispozitivul vine însoțit de un card SIM cu acces la internet gratuit și nelimitat pe viață, activ în aproape 200 de țări.

Dispozitivul îți oferă următoarele beneficii:

  • 108 limbi străine cu traducere foto
  • 90 limbi străine cu traducere text
  • 76 limbi străine cu traducere vocală
  • 28 cursuri de limbi străine în aplicația de învățare

Fără limitări lingvistice, tu unde ai plănui următoarea ta călătorie? Eu te invit la o scurtă plimbare prin Grădina Zoologică din Szeger, Ungaria.

20230326 133102

Grădina Zoologică Szeged – Ungaria

Primăvara trecută am profitat de vreme bună dintr-o sămbătă și am evadat într-o plimbare prin natură și printre animăluțe la Grădina Zoologică din Szeged, Ungaria. Noi locuim exact la graniță cu Ungaria, în Nădlac. Atât de aproape de vamă și totuși departe de a alege această țară pentru mici escapade. Iar asta din cauza blocajelor lingvistice.

Ungaria este o țară frumușică, sunt multe de vizitat. Preferatele noastre sunt ștrandurile termale. Foarte ușor de ajuns, financiar, au prețuri ok și sunt perfecte pentru o zi de relaxare. În plus, cele din apropierea granițelor au angajați care vorbesc engleză sau chiar și română. Afișele și diverse mesaje sunt în engleză, română și sărbă. Totuși, vizitarea orașelor și a altor obiective turistice nu ne încântă la fel de mult. De multe ori peste tot scrie doar în maghiară. Întălnești foarte mulți oameni care nu vorbesc sau nu vor să vorbească altă limbă. Iar atunci un gadget precum Vasco, este prietenul care la nevoie se cunoaște.

Încă de la sosirea noastră la Grădina Zoologică ne-au întâmpinat frumos în maghiară. Am arâtat câți suntem și am trecut rapid de barieră. Harta este doar în maghiară; te descurci. Am luat la pas fiecare colțișor din grădină, printre diverse animale. Aici am descoperit un alt dezavantaj. Toate afișele erau doar în limba maghiară, deși majoritatea vizitatorilor sunt turiști străini.

Pe la jumătatea traseului am descoperit un spațiu pentru relaxare și recuperare a forțelor. Au standuri cu mâncare, băuturi, înghețată, dulciuri, orice. Problema a fost că de abea a înțeles o fată tănără de la stand că vreau o cafea și o apă minerală, pentru că deja voiam să desenez la doamne mai în vărstră.

Trecând peste aceste blocaje lingvistice, grădina zoologică chiar este frumoasă și merită vizitată. Este cea mai mare grădină zoologică din Ungaria ca suprafață, având 45 hectare de pădure de stejari. Descoperi aici diversitatea faunei și un lac frumos și relaxant.

Grădina Zoologică are drept locuitori diverse specii de animale și păsări, de la cele domestice, la animale sălbatice. Copii au fost încăntați să descopere leu din Africa de Sud, girafele, tigru, cămile și elefanții. Pe lăngă aceste vedete, am întălnit iepurați, capre, purcei, jder de tundră, lemurian, vulpe, pantera, bivol pitic, diverse rase de maimuțe, papagali, căprioare, lup, furnicar, pinguini, focă, lamă. Astea sunt cele de care îmi amintesc, dar sigur am și sărit peste unele animale.

Vă las și câteva infromații utile:
– prețurile afișate online sunt:
– adulți – 4.800 HUF – 60 lei
– copii sub 3 ani 200 HUF – 2,50 lei
– copii între 3-14 ani – 3.200 HUF – 40 lei
– studenți și elevi peste 14 ani – 3.500 HUF – 44 lei
– au beneficii pentru pensionari, grupuri și alte categorii
– puteți plăti cu card bancar

– orar – zilnic, astfel:
– noiembrie -martie – deschide la 9:00 – închide la 17:00
– aprilie și octombrie – deschide la 9:00 – casa se închide la 17:00 – adăposturile se închid la 18:00
– mai și septembrie – deschide la 9:00 – casa se închide la 18:00 – adăposturile se închid la 19:00
– iunie – august – deschide la 9:00 – casa se închide la 19:00 – adăposturile se închid la 20:00
Adresă intrare principală și parcare: 6725 Szeged, Szél u. 90.

Din loc în loc sunt și spații special dedicate copiilor, sigur găsesc ceva interesant de făcut. Au spațiu pentru cățărat, nisip, topogane, statuiete cu animale pentru pozat etc. Copiii au fost încăntați de această escapadă, iar la ieșire au fost complet epuizați de efortul depus. Au adormit instantaneu cum au văzut mașinile în parcarea din față.

20230326 181817

Dacă vă prinde foamea după această plimbare, vă recomand să vizitați Fehértói Halászcsárda és Szálloda, situat la ieșirea din Szeged, aproximativ 8 km (12 minute cu mașina) de la grădina zoologică. Prin traducere este Taverna și pensiunea Pescarului, un loc foarte cunoscut printre străinii din apropierea granițelor. Aici vă descurcați în orice limba, inclusiv românește. Este un loc foarte des frecventat de români. În jurul orelor de prânz și în weekend, să vă așteptați să fie aglomerat.

Recomand să încercați mâncărurile de pește, renumita ciorbă de pește a la Szeged. Cea mai bună ciorbă. Noi am comandat și un platou cu specific pescăresc, extrem de delicios. Porțiile sunt foarte mari, recomand să vă „uniți” ca să vă puteți înfrupta din fiecare delicatesă. Un alt preparat pe care îl recomand să încercați ar fi jumerele de pește și ceapă. Până și copii au fost încăntați de acest „crispy”.

După ce vă înfruptați bine, deși aș recomanda înainte”, puteți urca sus în turn ca să admirați împrejurimile și zecile de bălți din această pescărie.

Comunică ușor oriunde în lume cu Vasco – traducător instant

Iubitorii de călătorii cu siguranță o să fie încăntați de un gadget precum cel de la Vasco. Un traducător și interpret care te însoțește la orice pas. Poți vorbi fluent cu localnici, îți poți poza diverse afișe și pliante și Vasco ți le traduce instantaneu prin translator imagine sau poți învăța o limbă străină. Sunt situații când îți dorești să vizitezi o țară sau o regiune, dar apare bariera lingvistică. Acum nu mai trebuie să fie o piedică acest aspect.

În plus, Vasco nu este doar un simplu „călător” alături de tine. Îți poate fi de folos și în viața de zi cu zi, la locul de muncă, în delegații sau în afaceri. Reușește să te ajute în orice domeniu ai nevoie.

Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2024. Imaginile folosite sunt din sursă proprie și de la Vasco.

OLS00921 scr min scaled 1