povești de familie cu sigillum moldaviae
superblog

Povești de familie cu Sigillum Moldaviae

Alergăm prin viață de parcă mereu suntem cronometrați și totul trebuie să se întâmple cât mai perfect și rapid. Rareori ne uităm în oglindă cu adevărat și realizăm că viața nu este doar despre asta. Viața este despre noi, despre povești de familie, prieteni, amintiri frumoase depanate la un pahar de vin. Este despre tradiție, iubire, aventuri și multe alte lucruri care nu merită să fie grăbite. Ci savurate. Fiecare pahar, fiecare strop.

343555681 617946810232828 6536555215748119673 n

Povești de familie la un pahar de vin cu Sigillum Moldaviae

Uneori, în zilele liniștite de duminică ne așezâm cu familia la masă. Mama mereu are ceva bun pregătit pentru noi. Este singura zi în care reușim să încetinim puțin timpul. Să ne adunăm toți la masă, să savurăm ceva bun și să ne relaxăm. Duminica aceasta am reușit să prelungim relaxarea. Am profitat de ziua frumoasă. dar ușor cam răcoroasă din cauza vântului. Ne-am plimbat prin grădina înflorită și cu iz de zambile. Ne-am jucat cu pisicile și apoi am revenit în bucătărie.

Ne-am apucat de depanat amintiri și vechi povești de familie. De obicei acestea merg cu un pahar de vin alb demi-dulce cum face tata în fiecare toamnă. Sau la un vin fiert cu scorțișoară. Dar vremea lui a cam trecut. Așa că am ales un alt vin care să ne încânte papilele gustative: un vin alb sec din gama Sigillum Moldaviae de la Beciul Domnesc. Un simbol al momentelor petrecute împreună cu cei dragi, perfect pentru a fi savurat alături de familie.

Ne-am adus aminte de oameni dragi care din păcate nu se mai alfă printre noi, dar de care ne amintim de fiecare dată cu mare drag. Am povestit despre pasiuni, ne-am amintit diverse mini-vacanțe. despre diminețile petrecute la unchiul tatei. Se trezea mereu primul și mergea să cumpere de la brutăria din centru orașului croissante proaspete cu unt și ciocolată. Casa mirosea a dulce, a unt, lapte fierbinte și cafea proaspătă. Sursa noastră de energie pentru întreaga zi. Apoi făceam câteva sandwich-uri și plecam în drumeții. Am vizitat toate obiectivele turistice din zonă. Și cele mai puțin cunoscute.

Ne-am amintit de mătușa care ne-a prezentat toată istoria Vienei. Am străbătut tot orașul în lung și-n lat și cunoștea atât de multe despre fiecare clădire istorică și importantă. Am învățat toate metrourile din Viena. În Schwechat, după colț cum stătea nașa, era un restaurant tradițional, moștenit din generație în generație. Și acum îmi amintesc gustul șnițelului vienez, gigantic și gustos, cu salată de cartofi. Când trecem pe strada principală ne uităm spre el cu speranța ca cineva să se fi hotărât să-l redeschidă.

Amintirile se revarsă, vin ca mai multe râuri care curg, iar la un moment dat se unesc, formând unul singur. O singură familie. Un râu de amintiri.

BD 8

Vinuri de tradiție – tradiție cu vinuri

Vinurile nu au făcut parte din familia noastră dintotdeauna. De fapt, s-au strecurat încet cu câțiva ani în urmă. Locuind la casă, mereu am avut curtea acoperită de viță de vie. Până când ai mei s-au gândit să mai încerce o dată să facă vin. Tata a fost foarte hotărât. Am cules strugurii, iar el s-a dus la o cunoștință care avea experiență de ani de zile, să îl învețe să facă vin. A ieșit un vin roșu bun, de casă.

Apoi s-a documentat, a studiat, a întrebat. A cumpărat preș pentru struguri, bidoane, și tot ce era necesar să îți faci vin acasă. Mereu rădem că deja are o distilerie completă acasă. Acum fiecare soi de struguri facem separat. Vin alb demi-sec, vin rose sau vin roșu de 2-3 feluri. Unul te cucerește cu gustul foarte aromat și fructat, dar mai ușor de băut. Altul te amețește cu gustul puternic. Simți cum îți inundă papilele gustative, cum îți curge prin vene.

Așa am deprins gustul vinurilor. Nu mă declar o cunoscătoare, departe de adevăr. Dar e o plăcere să deschizi o sticlă de vin bun și să te bucuri de căldura din sânul familiei. Să ne putem bucura împreună la un pahar de vin de la Beciul Domnesc, mândria podgoriilor renumite din zona Moldovei.

Tocmai de aceea vă provoc la un challenge. Luați un vin aromat din gama Sigillum Moldaviae, alb, rose sau roșu, după placul membrilor familiei. Inițiați o întâlnire de duminică sau una cu ocazia sărbătorilor care se apropie. Deschideți sticla de vin, lăsați pentru puțin problema timpului deoparte și aduceți-vă aminte de diverse povești de familie. Poate o să devină o tradiție de familie. Poate doar un moment unic. Dar merită timpul petrecut și vinul savurat.

Articol scris pentru competiția Spring SuperBlog 2024.

povești de familie cu sigillum moldaviae